Rik Hendrickx wint 1e editie van bulthaup's Best Project

Jury kiest project van interieurarchitect Rik Hendrickx als mooiste leefkeuken in de 1e editie van de wedstrijd bulthaup's Best Project.

05 Juli 2019

De beste leefkeuken

De Belgische bulthaup partners kunnen terugkijken op fantastische samenwerkingen met architecten en interieurontwerpers. In de eerste editie van de wedstrijd bulthaup's Best Project werden de beste Belgische realisaties in de kijker gezet: projecten die het tijdloze karakter van bulthaup en de vitale rol van de keuken binnen de leefruimte uitspelen. Interieurarchitect Rik Hendrickx werd finalist met een project dat hij realiseerde in samenwerking met k vorm, exclusive bulthaup partner in Kortrijk.

Bekendmaking winnaar in The Jane Table

In de eerste juryronde werden CAAN Architecten uit Gent, De Meester Vliegen uit Antwerpen en Rik Hendrickx uit Brussel als laureaten aangeduid.
De bekendmaking van de finalist Rik Hendrickx vond plaats in het bijzijn van de laureaten en de jury in The Jane Table, het private dining concept van jurylid Nick Bril, head chef van The Jane Antwerp.

Laureaat en winaar Rik Hendrickx

Interieur van Rik Hendrickx in een bestaande modernistische woning van architect Paul Meelkens. Realisatie i.s.m. bulthaup k vorm in Kortrijk. Foto © cafeine.be
Jurylid Magalie Munters over het project van Rik Hendrickx: "Geniale combinatie van een ruimte leefkeuken met een afgesloten bijkeuken, gescheiden door een wand met praktische kolomkasten die perfect onder de bestaande betonnen balken passen. Het keukeneiland in inox ademt tijdloosheid en loopt naadloos over in de leefruimte. Dit is op en top bulthaup."


Jurylid Nick Bril: "Een schitterende keuken, een enorme match met de materialen en texturen rond de keuken heen. Het perfecte open keuken gevoel, gecombineerd met zwevende kasten die subtiel verlicht zijn aan de onderkant. In deze setting, met omringende texturen is het voor mij de een absolute winnaar op het vlak van strakke en klassevolle eenvoud."

Laureaat Caan Architecten

Jurylid Dries Tack over CAAN Architecten: "Sterk gebruik van de beschikbare ruimte. Deze keuken is enorm uitnodigend door het vele licht dat ze absorbeert en genereert."
Jurylid Thomas De Bruyne: "Een eenvoudige stadskeuken wordt door knappe volumewerking, materiaalkeuze en lichtinval getransformeerd tot een fantastische leefkeuken. Het interieur en de architectuur spelen perfect op elkaar in."

Laureaat De Meester Vliegen

Jurylid Dieter Van Den Storm over De Meester Vliegen: "Kleiner wonen is de uitdaging van morgen. Een oefening die heel wat denkwerk vraagt. Een keuken van 8 vierkante meter op deze manier kunnen oplossen vraagt dan ook heel wat fingerspitzengefu?hl en slimme oplossingen. Het grote raam zorgt ervoor dat de keuken mooi verlicht wordt. Het marmeren hoekje zorgt voor een extra stukje poe?zie. Een klein en bijzonder fijn project."

Jury bulthaup's Best Project

Dieter Van Den Storm – Designjournalist & creatief directeur Bie?nnale Interieur Nick Bril – Head chef The Jane Antwerp & The Jane Table
Magalie Munters – Zaakvoerder Office O architects in Gent
Thomas De Bruyne - Architectuurfotograaf en graficus cafeine.be
Dries Tack - Escritoire branding agency, belgianboutique.be, Epiqurium en Business Development Director van Gault&Millau.

In de showroom van bulthaup Ligna Recta in Antwerpen werd Rik Hendrickx gekozen als finale winnaar uit de drie laureaten.

Jurylid Nick Bril: "De kwaliteit van de ingediende projecten was top. Stuk voor stuk uitnodigende keukens waarin ik best graag zou willen koken. Ik kijk als chef natuurlijk eerst naar de flow en het functionele van een keuken, maar er zaten ook opvallende esthetische pareltjes bij, met knappe combinaties van strak inox en warme materialen."

www.bulthaup.com

Reacties