Hier ziet u hoe een industriële stijl werkt

In grote steden draait alles om de stedelijke sfeer: hun imago wordt gevormd door brede straten, veel beton, glazen gevels en functioneel design.

Helder en duurzaam

Als u vandaag de dag zin hebt om dit stadsgevoel te beleven, kies dan voor de industriële stijl als interieur look. Hier vindt u inspiratie voor het creëren van een functioneel industrieel design voor uw huis en keuken.

Leven in een loft: plaats de keuken in het hart van uw leefruimte
Uw keukeninrichting is de sleutel voor het bereiken van de industriële uitstraling. In loftappartementen zijn ze vaak in het midden van de ruimte te vinden of geïntegreerd in het woongedeelte als woonkeuken. Het keukendesign wordt door andere meubels bepaald, zodat de ruimte een zekere continuïteit heeft. De grote frontpanelen van de keukeninrichting zijn verkrijgbaar in een zwarte, bruine, witte of metalen look. De focus ligt op de keukenoppervlakken, in de vorm van massieve, zware werkbladen (bv. roestvrij stalen werkbladen). De keukenapparatuur, koelkast en vriezer zijn slim geïntegreerd in de keukenelementen, zodat ze uit het zicht blijven.

Op het eerste gezicht lijkt deze keukenstijl vrij eenvoudig, maar dat is verre van het geval: industriële keukens hebben vaak talloze gesofisticeerde technische details. De spoelbak is groot en handig in gebruik, met de individuele kenmerken van de spoeltafel accessoires zo verborgen mogelijk gehouden – het kookeiland bevindt zich immers in het woon- en eetgedeelte. Op die manier hebben we keukenkranen met uittrekbare sproeislangen die in de kraan zelf verborgen zitten, en indien nodig uit de kraan getrokken kunnen worden. Snijplanken kunnen op de spoeltafel of op het verlek worden geplaatst, waardoor ook de spoeltafelzone wordt afgedekt.

Boenk erop: een betonnen look in de keuken
Een materiaal dat perfect aansluit bij de industriële stijl is beton. Betonvloeren zijn terug te vinden in oude werkplaatsen en fabrieken, en met al hun sporen en inkepingen kan men ze in de industriële look laten zoals ze zijn. U kunt ook kiezen voor een betonnen werkblad. Een betonnen keukenblok kan een echt visueel accent in een loftappartement zijn. Bijvoorbeeld BLANCO granieten spoeltafels gemaakt van Silgranit hebben een verfijnde textuur en een mat oppervlak dat goed bij dit materiaal past. Ze zijn ook verkrijgbaar in een beton-stijl kleur voor diegenen die hun toestellen perfect willen aanpassen. 

De essentiële onderdelen van de industriële stijl:

  • Vermijd patronen: bloemen- of maritieme patronen, kleurrijke muren en felle decoratieve stukken zijn een no-go.
  • Vermijd houten meubels: industrieel design is het tegendeel van de landelijke stijl met zijn warme tinten en natuurlijke materialen. Houten meubilair heeft hier geen plaats.
  • Kies niet voor keukenkasten met een glazen voorkant: servies, potten, keukengerei en praktische schoonmaakmiddelen moeten uit het zicht blijven.
  • Vermijd accessoires die geen enkele functie hebben: gebruik decoratieve elementen slechts heel weinig.

Ontdek nog extra mogelijkheden om boeiende materialen in uw keuken te integreren op www.blanco.be.