Foto: 2017-09/Tips om je keuken een warme uitstraling te geven.jpg

Tips om je keuken een warme uitstraling te geven

De keuken is een belangrijke plek in je huis. Daar wil je tot rust komen na een dag werken en lekker ontspannen kokkerellen.

Misschien is jouw keuken zelfs een woonkeuken, waar ook het grootste deel van de dag geleefd wordt. In alle gevallen is het goed om je keuken een warme en gezellige uitstraling te geven. Hoe je dat doet? Wij geven zes tips waarmee je de keuken snel een warme uitstraling kunt geven.

1. Doe inspiratie op

Zoek eens in tijdschriften en magazines of je voorbeelden kunt vinden van sfeervolle keukens. Er zijn er genoeg en je kunt er de elementen uit pikken die in jouw keuken zouden werken. Soms zijn kleine dingetjes al voldoende, zoals het neerzetten van een vaasje met bloemen. Inspiratie opdoen is de eerste stap naar een gezellige en warme keuken.

2. Gebruik warme kleuren

Kies een of twee kleuren die zorgen voor warmte in de keuken. Het is bijvoorbeeld heel mooi als het keukenblok is uitgevoerd in houtkleur met een zichtbare houtnerf. Dit geeft meteen een warmere sfeer in de keuken. Een andere optie is een basis van aardetinten, die warmte geven. Je brengt dat extra kleur in de keuken door middel van sierelementen en decoraties.

3. Een steigerhouten eettafel

De tafel is vaak het centrum in een woonkeuken. Hier wordt op gespeeld, aan geknutseld en op gewerkt. De tafel moet dus niet alleen mooi zijn, maar ook tegen een stootje kunnen. Steigerhout is dan het ideale materiaal. Het is sterk genoeg, is bestand tegen beschadigingen en wordt alleen maar mooier bij het ouder worden. Bovendien heeft steigerhout een robuuste uitstraling die een warme uitstraling in de keuken brengt.

4. Houten elementen in de keuken

Houten elementen brengen warmte in de keuken. Dat geldt niet alleen voor het keukenblok en de tafel. Bij 123steigerhout vind je verscheidene elementen van steigerhout die perfect passen in de keuken. Een mooie servieskast bijvoorbeeld. Het hout geeft precies de juiste sfeer in de keuken en maakt het gezellig.

5. Haard in de keuken

Heb je ruimte over? Dan maak je een mooie sfeerhaard in de keuken. Je hoeft niet perse te gaan voor een complete werkende haard, maar een mooie schouw geeft al snel het gewenste effect. Er is weinig gezelliger dan een haard om extra sfeer te geven. Dit past vooral in een klassieke keuken.

6. Maak gebruik van zachte elementen

Zachte elementen maken de ruimte warmer. Kies dus voor dikke vouwgordijnen. Leg kussentjes op de stoelen. Leg een mooie, wollige plaid over de bank. Zet een grote knuffel in een ongebruikt hoekje. Kortom: gebruik zachte elementen waar je maar kunt! Iets dat er zacht uitziet, geeft automatisch al een gevoel van knusheid.

Een warmere sfeer in de keuken is soms lastig te krijgen. Toch kan het wel, als je maar weet waar je moet beginnen. Soms zijn kleine aanpassingen al voldoende om een veel warmere sfeer in de keuken te brengen. Nog een algemene tip: probeer vooral om niet teveel decoraties te gebruiken. Teveel decoraties lijken wel gezellig, maar het effect is meestal rommelig. Door subtiel met decoraties om te gaan, krijg je vaak een veel warmere sfeer in de keuken!

Reacties