Foto: 2021/Steigerhouten-meubelen-binnenshuis-en-tuin.jpg

Steigerhouten meubelen voor binnenshuis en in de tuin

Meubels gemaakt van steigerhout zijn op dit moment zeer populair, niet alleen buitenshuis als tuinset, maar ook binnenshuis.

Guido van Loon

Denk bijvoorbeeld aan een steigerhouten ronde tafel voor in de keuken, of een steigerhouten bed met fruitkistjes als lades. Steigerhout straalt een bepaalde vorm van stoerheid uit die het zowel in de tuin als binnenshuis prima doet. In de Aldi folder zijn deze week veel meubels van steigerhout te vinden.

Elk stuk steigerhout is uniek

Elk stuk steigerhout is uniek. Zo is er niet één meubelstuk precies gelijk aan het andere. Eventueel kun je zelf nog een bepaalde wassing aanbrengen of een kleurloze nano coating om het hout extra te beschermen tegen vuil en water. Ideaal voor steigerhouten tuinsets en tuinbanken.

Past in elk interieur en elke tuin

Door de warme en toch stoere uitstraling van steigerhout past het prima in elk interieur. Het is eenvoudig te combineren met verschillende soorten stof of rieten items en zelfs in een industriële look met staal komt een steigerhouten meubelstuk prima tot zijn recht. De gebruikte steigerplanken worden op maat gezaagd en daarna geselecteerd op kleur en kwaliteit. Omdat alle planken worden geschuurd zijn ze 100% splintervrij.

Steigerhouten meubelen onderhouden

Hoewel steigerhouten meubelen niet veel onderhoud nodig hebben kun je ze wel een behandeling geven met steigerhoutbeits. Deze beits dringt diep door in het hout en zo krijgt vuil en water geen kans om het hout te doen rotten. Zeker wanneer je een steigerhouten tuinset hebt doe je er goed aan deze met een beits te bewerken. Steigerhout wordt geleverd in twee soorten, met en zonder beschermlaag. Zeker bij het steigerhout zonder beschermlaag wordt aangeraden om een beits of nanolaag aan te brengen ter bescherming. Meubelen met een beschermlaag kunt u ook beitsen maar dat is niet persé noodzakelijk. Zeker niet wanneer het meubel binnenshuis staat.

Steigerhouten meubelen schoonmaken

Meubels van steigerhout kun je gemakkelijk schoonmaken met wat lauw warm water en groene zeep of soda. Met een zachte borstel schuur je eventueel groen uitgeslagen stukken weer snel schoon. Schoonmaken met een hogedrukspuit of agressieve schoonmaakmiddelen wordt afgeraden omdat dit het steigerhout te veel beschadigd. In de winter zet je de steigerhouten meubelen het best binnen op een droge plek. Dek het in elk geval niet af met zeil omdat dit het vocht vast houdt. Wanneer je goed voor je steigerhouten (tuin)meubelen zorgt, kun je jarenlang genieten van je meubels.

Reacties