Foto: 2016/Steigerhouten-moestuintje.jpg

Steigerhout meubelen tips

Iedereen kent de lekkere steigerhouten hoekbank wel. Deze heeft een flinke opmars gemaakt en is bijna in elke tuin aanwezig.

Guido van Loon

Welke steigerhouten meubels kun je eigenlijk nog meer maken of kopen?

Steigerhout meubels zelf maken?

Ben je een klusser of vindt je het gewoon leuk om lekker zelf aan de slag te gaan met steigerhout dan kun je heel leuke tuinmeubelen maken. Denk bijvoorbeeld aan:

1) Buitenkeuken

Een buitenkeuken is heel goed zelf te maken. Wanneer je een gasbarbecue hebt kan het weleens ideaal zijn om een mooie buitenkeuken op wieltjes te maken waar je barbecue mooi in past. Daarnaast kun je hem ook net iets groter maken zodat je er wellicht ook nog een mini koelkastje in kan verwerken.

2) Groentetuintje

Je kan eenvoudig een bak maken van steigerhout die je aan de binnenkant bedekt met antiworteldoek. Hier doe je dan genoeg aarde(potgrond) in en aan beide zijkanten maak je met pvc-buis twee kleine bogen, zodat er een net overheen kan spannen voor bescherming tegen de vogels.

3) Plantenbak

Naast de groentetuin kun je ook naar eigen wens natuurlijk heel eenvoudig een mooie plantenbak maken van steigerhout. Soms zie je dit ook weleens gecombineerd met een steigerhouten bank. Dat de plantenbak bijvoorbeeld verwerkt zit in de rugleuning van de bank.

Zelf kopen?

Uiteraard kun je al deze voorbeelden ook kant en klaar kopen. Vaak kun je ook in overleg jouw steigerhouten meubelen op maat laten maken. Een groot voordeel voor als je er geen tijd voor hebt om te klussen en er gelijk van wilt gaan genieten.

Hoe denk jij daarover? Maak je liever zelf de steigerhouten tuinmeubelen of laat je ze maken?

Reacties