Deze adviseur heeft echt kijk op keukenontwerpen

Kijk binnen bij familie Assendelft uit Haarlem, die voor hun nieuwbouwwoning een moderne keuken liet ontwerpen door onze vestiging Keur Keukens in Haarlem.

Deze adviseur heeft echt kijk op keukenontwerpen

Keur heeft ideeën die aansluiten op het design van hun woning en de adviseur geeft tal van inspirerende tips, al tijdens een simpel rondje door de showroom. Een keuken bij deze keukenspecialist vandaan zal schitterend worden, concludeert Natascha.

Een officiële afspraak hebben ze niet eens, ze lopen gewoon eens binnen met in gedachten een steenstrip wand van baksteen en een heel donkere kleur keuken. Industrieel dus, maar ook met design.

Keurige montage door eigen monteurs
Uitgebreid oriënteren René en Natascha zich, een aantal keukenzaken bezoeken ze ook voor keuken inspiratie. Wanneer je eens mooie moderne keukens wilt zien, dan moet je echt eens bij Keur Keukens gaan kijken, vinden ze.

Aan de keurig net gemonteerde showroomkeukens kun je zien dat er precies gewerkt wordt. Deze keukenspecialist werkt met eigen monteurs. Dit is voor René en Natascha ook een reden om voor een keuken inclusief montage van Keur te kiezen.

Rekenen met zichtlijnen
Terwijl de nieuwe ‘buurt’ massaal kiest voor een moderne keuken met eiland, gaan Natascha en René tegen de stroom in met een parallelle keuken.

Ze willen geen keuken waarvan een spoeleiland of kookeiland de zichtlijnen van hun woonkamer doorkruist en daar slagen ze met deze open keuken goed in.

Vanaf de bank heb je vrije doorkijk door de hele benedenverdieping door de hoge ramen naar buiten toe. Precies een ruimtelijke keuken met ook veel loopruimte zoals Natascha het wil.

Perfecte symmetrie
Aan design geen gebrek in deze strakke keuken. De donkere keuken, symmetrisch ontworpen met matzwarte fronten en donker werkblad, biedt een fantastische aanblik. Kijk allereerst maar naar de lage kasten rechts waarvan de vlakverdeling mooi symmetrisch is.

De greeplijsten zijn stijlvol. De linkerzijde van de keuken met de extra hoge koelkast en extra hoge vriezer is in evenwicht met de nis voor een koffiezetapparaat.

De extra hoge koelapparatuur kiezen ze omdat ze in hun nieuwe woning geen garage meer hebben en ze ook afstand moeten doen van hun tweede koelkast en tweede vriezer. Deze grote afmeting keukenkast met hogere apparaten is een mooie oplossing.

De steenstrips geven de koffiecorner een sfeervol aanzicht. In Keurs showroom prijkt een geweldig mooie demokeuken waar de huiskok regelmatig kookt en klanten van allerlei lekkers voorziet. Deze rijk uitgeruste keuken met kastenwand heeft ook een koffiecorner.

Het effect van zo’n nis met bijzondere aanblik belooft natuurlijk extra lekkere koffie!

Horizontale en verticale greeplijsten
Alle greeplijsten in deze keuken zijn horizontaal, alleen de ruimte onder de twee ovens laat geen horizontale greeplijsten toe. Hier komen verticale keuken greeplijsten.

Verrassend is dat de tussenruimte tussen deze lades groter is dan in het andere deel van de keuken, dat geeft nou net een speelse touch.

Aansprekend in de keuken is het aanrechtblad. Hardsteen is het niet, het is een repro. Verbluffend echt!

“Ik vind het voordeel van dit werkblad dat je er nauwelijks iets op ziet. Vocht, vuil, vet, het maakt niet uit. Het vlekt niet en het oogt altijd netjes. We krijgen veel reacties juist op dit werkblad.”

Alles in rechthoek
Passend bij het keukenontwerp is ook de vierkante spoelbak en de rechthoekige kookplaat met rechthoekige werkbladafzuiging. Bewust is voor dit merk gekozen vanwege de vorm van de kookplaat en de vorm van de afzuiging.

De Quooker zorgt voor praktisch gemak in deze keuken.