Foto: keukensadina.png

Kvik introduceert designkeuken Bordo in Arizona beige

Amsterdam, 9 januari 2023 - Het stijlvolle design Bordo van de Deense keukenfabrikant Kvik is begin 2023 beschikbaar in een nieuwe, zachte kleur: Arizona beige.

14 Januari 2023

Bordo is het toonbeeld van Deens design en combineert eenvoud en strakke lijnen met organische materialen. Zo zijn de Bordo-kasten en -fronten gemaakt van spaanplaat waarvan minimaal 50% uit gerecycled materiaal bestaat. En tegen de tijd dat je keuken het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kan 99% van Bordo opnieuw gerecycled worden. Gecombineerd met een werkblad in laminaat is Bordo een duurzame, Deense designkeuken met een aantrekkelijke prijs.

 

Als een van de bestverkochte keukens van Kvik is Bordo een bewezen tijdloos ontwerp. Kvik laat zien dat een designkeuken in combinatie met duurzame materialen niet duur hoeft te zijn. Zo is Bordo al verkrijgbaar vanaf €3.738. Op deze manier maakt Kvik duurzaam design niet alleen toegankelijk voor mensen met een groot budget.


Claus Johnsen, head of design bij Kvik: “Onze producten moeten er tegenwoordig niet alleen stijlvol uitzien en betaalbaar zijn, maar ook rekening houden met toekomstige generaties. Dit doen we door duurzaam te produceren, verantwoorde materialen te gebruiken én tijdloze designs te ontwerpen die jaren meegaan. Keukendesign Bordo is hier het prototype van.”

Over Kvik

Al bijna 40 jaar produceert en verkoopt Kvik tijdloos en ambachtelijk Deens design tegen verrassend lage prijzen. Op duurzaamheidsvlak heeft de keukenfabrikant een duidelijke ambitie. Zo is Kvik sinds 2021 CO2-neutraal door de eigen uitstoot van haar productie en faciliteiten tot een minimum te beperken. Wat overblijft compenseert het bedrijf via het Zweedse biochar-innovatiebedrijf Ecoera. Vanaf 2025 wil Kvik haar CO2-reductie verder verlagen door ook in samenwerking met haar leveranciers CO2 neutraal te zijn. Hiermee wil Kvik het voortouw nemen in de verduurzaming van de keukenbranche.


In totaal telt Kvik 180 franchise-winkels in heel Europa, waarvan 28 in Nederland. Het bedrijf is onderdeel van het het Zweedse concern Ballingslöv Int. AB, één van de toonaangevende keuken- en badkamerspelers in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Lees meer op Kvik.nl

Reacties