Foto: 246554

Pannen naar believen op de kookplaat plaatsen - Siemens presenteert nieuwe flexInduction-kookzone

De wereld van het koken is in beweging. De nieuwe flexInduction kookplaat van Siemens biedt de mogelijkheid om twee van de vier traditionele kookzones van de kookplaat samen te voegen tot één extra groot oppervlak.

De wereld van het koken is in beweging. De nieuwe flexInduction kookplaat van Siemens biedt de mogelijkheid om twee van de vier traditionele kookzones van de kookplaat samen te voegen tot één extra groot oppervlak.

Of het nu gaat om een grote braadslede, een langwerpige vispan of meerdere kleine pannen – op dit nieuwe, flexibele oppervlak krijgt alles een plaats en kan het kookgerei naar believen worden verschoven. Optimale energiezuinigheid is daarbij inbegrepen: de inductiekookplaat registreert automatisch de grootte, locatie en vorm van de verschillende potten en pannen en verhit alleen waar dat nodig is. Vanzelfsprekend gebeurt dat met de dynamiek die zo typerend voor Siemens-inductiekookplaten is, waarbij de powerInduction- technologie met touchSlider-bediening voor zeer korte opwarm- en reactietijden zorgt.

 

Wie bij het koken verscheidenheid wil combineren met verfijning heeft een kookplaat nodig die hier perfect bij past. Daarom heeft Siemens de flexInduction-technologie ontwikkeld, naar het voorbeeld van de professionele keuken. Hiermee staan tijdens het koken alle mogelijkheden tot de beschikking. Zo kunnen zoals gebruikelijk alle vier de kookzones afzonderlijk worden benut, maar ook kunnen -en dat is nieuw- de twee rechthoekige zones aan de linkerzijde of rechterzijde –of beiden- van de kookplaat worden samengevoegd met behulp van de ‘Connect-toets’. Zo ontstaat er één centraal te bedienen oppervlak van 20 bij 40 centimeter waarop ook bijzonder grote pannen en braadsledes gelijkmatig verhit kunnen worden. Net zo goed is het mogelijk om meerdere (steel)pannen van uiteenlopende afmetingen een plek te geven. Daarbij stelt de kookzone zich onmiddellijk in op het aantal pannen en de omvang van het kookgerei. Alles wordt nauwkeurig en op maat verhit, ongeacht hoeveel potten en pannen er worden gebruikt en welke vorm deze hebben. De Connect-functie kan op elk gewenst moment weer worden uitgeschakeld als het grote oppervlak niet meer gebruikt wordt. De twee samengevoegde kookzones functioneren dan weer onafhankelijk van elkaar.

Flexibiliteit gecombineerd met fijngevoeligheid

Deze nieuwe technologie wordt mogelijk gemaakt door powerInduction van Siemens. De inductiespoel verhit daarbij alleen de pan en de inhoud, zonder dat de kookplaat zelf verhit wordt. Naast het flexibele gebruik zijn er nog meer voordelen: de kookplaat is uiterst veilig, biedt zeer korte opwarmtijden en is gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast kan het apparaat door middel van een lichte vingeraanraking worden bediend, net zoals bij een laptop. Even over het langwerpige touchSlider-bedieningselement te strijken is genoeg om de temperatuur van de afzonderlijke zones te verhogen of verlagen. Eén aanraking met de vinger is voldoende om de gewenste stand in te stellen. Zo zorgt ook de touchSlider-bediening voor een nieuwe dimensie in gebruiksgemak.

Meer informatie: www.siemens-home.nl.

Publicatiedatum: 8 september 2010

Reacties