ATAG introduceert een inductiekookplaat met wokzone


Met de introductie van de ATAG inductiekookplaat met verzonken wokzone krijgt wokken een geheel nieuwe dimensie.

Met de introductie van de ATAG inductiekookplaat met verzonken wokzone krijgt wokken een geheel nieuwe dimensie.

De 38 cm brede kookplaat is voorzien van een glaskeramische kom waarin een bijgeleverde wokpan precies past. Ideaal om snel, lekker én gezond te koken. Het losse kooksysteem is uitstekend te combineren met een gas- of inductiekookplaat, friteuse of Japanse grillplaat uit de exclusieve MAGNA designlijn. Met de puzzelo’s van ATAG kunnen kookliefhebbers hun eigen kookplaat samenstellen. De adviesprijs voor de inductiekookplaat met komvormige wokzone bedraagt € 2.299,- inclusief een wokpan met bodemring.

Inductiewok

Inductiekoken is de snelste manier van koken. Bij inductiekoken wordt niet de kookplaat verhit, maar wordt de warmte via een magneetspoel direct en gelijkmatig in de pan opgewekt. Naast een hoog rendement behoort ook de veiligheid tot de belangrijkste voordelen. Wokken of roerbakken is de meest gebruikte kooktechniek ter wereld. Door de snelle verhitting blijven ingrediënten lekker knapperig en behouden hun kleur, smaak en voedingswaarde.

Uiteenlopende kooktechnieken

De nieuwe inductiekookplaat van ATAG is bijzonder veelzijdig. In de speciale wokpan kan heel snel en op hoge temperatuur groenten, vlees, kip en vis gewokt worden. Dankzij de exact instelbare lage temperatuur is zelfs het pocheren van eieren mogelijk. De ronde vorm van de wokpan is bovendien geschikt voor het opkloppen van crèmes, sauzen of een parfait. En met de (optionele) deksel op de wokpan behoort het smoren van groenten en vis, in eigen vocht, tot de mogelijkheden. Maar ook het stoven van gerechten in bijvoorbeeld kokosmelk, wijn of bouillon.

Optimaal gebruiksgemak

De inductiekookplaat met wokzone is voorzien van elektronische tiptoets bediening en enkele slimme functies. Voor optimaal gemak is het ideale wokvermogen voorgeprogrammeerd en kent de komvormige inductiezone een boost functie van 3000 W. De kookplaat heeft een timer met uitschakelfunctie of aanduiding van de verstreken kooktijd. En door een pauzetoets, kinderslot en restwarmte indicatie is veiligheid gewaarborgd. De inductiekookplaat is uitgevoerd met RVS sierlijsten en erg makkelijk schoon te maken.

Meer informatie: www.atag.nl.

Publicatiedatum: 28 juli 2010

AANBEVOLEN

Beter koken in 9 stappen

Nooit meer kijken hoe groot de vlam is of gissen naar het juiste hitteniveau. Me...

Kookplaten: keramisch of op gas

Eén van de belangrijkste onderdelen in de keuken is de kookplaat. Houd bij je k...

Keukenapparatuur uitproberen

Probeer keukenapparatuur eerst uit en ontdek wat jouw ideale keuken is.

Koken of gas en elektriciteit?

De kookplaat is het hart van de keuken. Hier dringt zich onmiddellijk de keuze o...

Advertentie