De 7 voordelen van koken op inductie

In Nederland is koken op inductie bijna niet meer weg te denken. Maar wat is dat nou eigenlijk, inductie?

Inductie is een energiezuinige en veilige manier van koken. Met een inductiekookplaat kan je niet alleen snel iets aan de kook brengen, je bespaart er ook nog eens tijd en energie mee. Wanneer je een pan op een kookzone plaatst, wordt deze automatisch herkend en start het verwarmingsproces. Het magnetisch veld zorgt voor een zeer snelle verwarming van de pan. Als de pan van de kookplaat wordt afgehaald, koelt de kookplaat ook snel weer af. Deze manier van koken is daardoor erg veilig en zuinig in energie.

Koken op inductie brengt vele voordelen met zich mee.
Wij benoemen er 7 voor je *:

*alle voordelen zijn gebaseerd op de inductiekookplaten van Inventum

1. Veilig koken

Inductie staat bekend als een veilige manier van koken, dankzij de slimme technologie in de kookplaat. De inductiekookplaten van Inventum zijn voorzien van handige functies die het koken niet alleen makkelijk voor je maken, maar ook nog eens veilig. Met de restwarmte indicatie bijvoorbeeld weet je precies wanneer een kookzone nog te warm is om aan te raken en met de toetsenblokkering kan je eenvoudig de kookplaat schoonmaken zonder deze per ongeluk in te schakelen, wel zo handig!

2. Inductie doet het werk voor je

Wil jij nooit meer last van het overkoken of aanbranden van je eten? Dan zorgt een inductiekookplaat voor de oplossing. Je stelt eenvoudig de gewenste temperatuur in, zet vervolgens een timer aan en ondertussen kan je verder met de voorbereiding van de volgende gang.

3. Boostfunctie

De inductiekookplaten zijn daarnaast voorzien van een apart instelbare boostfunctie. Wat doet een boostfunctie precies? Deze handige functie zorgt tijdelijk voor extra vermogen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld snel water aan de kook wilt brengen voor pasta of aardappelen.

4. Flexibel koken met bridge functie

Een aantal inductiekookplaten van Inventum zijn ook in het bezit van een bridge functie. Met deze functie koppel je twee losse kookzones aan elkaar, waardoor er één groot kookoppervlak ontstaat voor bijvoorbeeld het koken met een braadslede. Ideaal tijdens de feestdagen wanneer de hele familie over de vloer komt!

5. High-speed vitro-keramisch glas

Een extra stevige kookplaat die ook bestand is tegen warmte, kou en zelfs plotselinge extreme temperatuurschommelingen? Dan moet je kiezen voor een inductiekookplaat met high-speed vitro-keramisch glas. Alle inductiekookplaten van Inventum beschikken over een toplaag van dit type glas.

6. Energiezuinig

Koken op inductie scheelt vaak in de portemonnee, omdat inductiekookplaten veel efficiënter omgaan met energie dan bijvoorbeeld gas- en keramische kookplaten. De warmte wordt direct opgewekt bij een kookzone als je begint met koken, maar zodra je klaar bent en de pan eraf haalt wordt deze warmte ook gelijk weer afgebroken.

7. Gemakkelijk in onderhoud

Tot slot en niet geheel onbelangrijk: de inductiekookplaten van Inventum zijn geheel vlak, waardoor je het glas eenvoudig schoonmaakt met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Zo is schoonmaken een fluitje van een cent!

Wil jij ook meer weten over inductie en over de inductiekookplaten van Inventum? Neem dan eens een kijkje: www.inventum.eu.