Foto: 259438.jpeg

Itho Aqua Chef: warm, koud én kokend water uit één kraan!

Multitasken in de keuken maakt Itho wel heel gemakkelijk.

De gepatenteerde 3-in-1 kraan die uitblinkt in gemak, schoonheid en vooral functionaliteit. Een kopje thee zetten, groente koken, pasta bereiden of tomaten ontvellen, met de Itho Aqua Chef tapt u moeiteloos warm, koud én kokend water uit één kraan. De stijlvolle 3-in-1 kraan is verkrijgbaar in een luxe ronde (model Dolce) en robuuste vierkante uitvoering (model Gusto). Dankzij het doordachte ontwerp is de Itho Aqua Chef bovendien eenvoudig in te passen in een nieuwe of bestaande keuken.

Opgeruimd design

De Itho Aqua Chef is zo ontworpen dat hij met gemak op een aanwezig kraangat van ø 35 mm is te monteren. In een bestaande keuken bespaart Itho u rompslomp én kosten; een extra uitsparing is overbodig. De 3-in-1 kraan vervangt de traditionele keukenmengkraan en brengt rust en ruimte op elk keukenblad. Geen waterkoker, geen snoeren, geen fluitketel en zelfs geen aparte kokend waterkraan, de Itho Aqua Chef betekent luxe en comfort in alle opzichten. Ook is de kraan volledig draaibaar en daardoor zowel door rechts- als linkshandigen gemakkelijk te bedienen. Het assortiment van de Itho Aqua Chef kranen is stijlvol en goed te combineren met iedere keukenstijl. Met de keuze uit een elegante ronde (model Dolce) of robuuste vierkante vorm (model Gusto), stijlvol uitgevoerd in chroom, biedt de Itho Aqua Chef voor iedere smaak een uitkomst.

Meer keukenruimte dankzij compacte boiler

Itho levert de Itho Aqua Chef 3-in-1 kraan met een compacte 5 liter keukenboiler, die nauwelijks ruimte in beslag neemt in het keukenkastje. Doordat de boiler achter de plint past, blijft er meer plaats over voor andere keukenbenodigdheden.

Hoogste prioriteit voor veiligheid

Dat u zorgeloos wilt genieten van uw keuken, dat begrijpt Itho als nog geen ander. Mede daarom is de Itho Aqua Chef uitgerust met een kindveilige druk-draai knop met terugslagveer. Deze gepatenteerde techniek heeft als voornaamste voordeel dat het voorkomt dat onbedoeld of in een onbewaakt moment kokend water getapt kan worden. Bij een poging daartoe, zal bij het loslaten van de draaiknop de terugslagveer direct zijn werk doen en de uitstroom stoppen. De buitenzijde van de Itho Aqua Chef is eveneens met het oog op comfort en veiligheid ontworpen. De geïsoleerde uitloop houdt de kraan bij gebruik op een aangename temperatuur en daarmee veilig. De compacte en rustige waterstraal zorgt voor extra comfort en veiligheid. Een andere techniek kenmerkend voor de Itho Aqua Chef is het tube-in-tube systeem, dat het kokend water volledig gescheiden houdt van het warme en koude water.

Mengset voor direct warm water

Vanuit een brede ervaring in totaaloplossingen voor water, warmte en luchtsystemen in de woning, heeft Itho ook bij de ontwikkeling van de Itho Aqua Chef gelet op het efficiency in het gebruik. Gemiddeld gebruikt een huishouden 30 tot 40 keer per dag In de meeste woningen staat de cv-ketel op zolder; de afstand die het water aflegt van zolder naar de keukenkraan is lang. Het koude water dat eerst komt, spoelt meestal ongebruikt weg. Ondertussen produceert de cv-ketel warm water. Dat kost onnodig veel water en energie. De Itho Aqua Chef bestaat in de basis uit de unieke 3- in-1 kraan en de compacte 5 liter boiler. Wanneer de wens bestaat om de boiler ook als gewone keukenboiler te gebruiken, en de cv-ketel bevindt zich op zolder, dan biedt de mengset uitkomst. Door de mengset, een additionele accessoire, aan te sluiten op de Itho Aqua Chef beschikt u direct over kokend én over warm water in de keuken. Warm water hoeft namelijk niet meer via de cv-ketel op zolder aangevoerd te worden en dus geen lange afstand meer af te leggen. U krijgt maximaal comfort én voorkomt verspilling van water en energie. En dat levert al snel een besparing op, die kan oplopen tot € 175,- per jaar. De mengset is los verkrijgbaar voor € 100,- inclusief BTW.

Reacties