Close-in More 4-in-1 kokend-water-kraan

Nooit meer wachten op warm of kokend water uit de keukenkraan. Je krijgt bovendien nog gefilterd water uit de Close-in More ook! Maar hoe gebruiksvriendelijk is hij? Hieronder lees je het.

Getest door:

Even voorstellen...

Hallo ik ben Linda! Een kokend-water-kraan stond altijd al op mijn wensenlijstje. Er is een grote selectie aan verschillende kranen op de markt en welke moet je dan kiezen? Bij vrienden heb ik al diverse kranen gezien en gebruikt dus ik was blij verrast dat ik deze die ik nog niet kende mocht gaan testen. Ik kook graag dus daarbij komt hij goed van pas, verder ben ik erg benieuwd naar de beveiliging die erop zit. Met 2 kleine kinderen die zelf hun handen wassen of water pakken is dat echt een belangrijk item voor mij.

Aan de slag!

Na al die tijd op het wensenlijstje kon ik niet wachten tot ik aan de slag kon. Allereerst ben ik een echte theeleut dus is het heel fijn dat ik nu niet eerst de waterkoker moet aanzetten, wachten en dan eindelijk thee heb. Dat is voor mij echt een pluspunt, direct kokend water en een kopje thee als ik er zin in heb. Tijdens het koken zag ik vooral voordeel in het niet meer moeten wachten tot die pan met water eindelijk kookt. Na het vullen van de pan met water duurt het echt maar heel kort voordat de rijst of pasta toegevoegd kunnen worden. Ik hoef geen rekening meer te houden in de planning tot het water in de pan kookt, ideaal.

Vier opties

De kraan heeft 4 verschillende functies, natuurlijk de standaard warm en koud water, maar ook gefilterd en kokend water. Het gefilterde water is erg lekker, al proef je ook weer niet heel erg veel verschil. Het zou voor mij niet direct een reden zijn om deze kraan te kiezen. Maar nu het erbij zit gebruik ik het toch veelvuldig als drinkwater. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je het filter één keer per jaar zult moeten vervangen.

Te herkennen aan de kleur

De kraan is eenvoudig in gebruik; aan de ene kant heb je koud en warm water, aan de andere kant kokend en gefilterd water. Wat in het begin even wennen is dat als je de hendel (bij koud en warm water) van je af duwt het water koud is en naar voren warm. Voor mijn gevoel was dit andersom logischer geweest. Maar hier ben je zo aan gewend. In tegenstelling tot andere kokend-water-kranen die ik wel eens heb gebruikt, is het nemen van gefilterd of kokend water erg eenvoudig. Er wordt met led aangegeven wat wat is. De kleuren met rood en blauw zijn goed te zien. Daarnaast kan je aan de kinderen goed uitleggen dat ze maar 1 kant van de kraan mogen gebruiken. Bovendien moet je deze kant eerst activeren door erop te tikken. Een extra beveiliging. Dus de kinderen kunnen niet per ongeluk kokend water uit de kraan pakken. Je kunt vervolgens op twee manieren kokend en gefilterd water krijgen; door de knop ingedrukt te houden of door dubbel te drukken zodat de kraan voor een bepaalde hoeveelheid blijft lopen en je bijvoorbeeld een pan of een karaf water kan vullen. Geef je een tikje op de knop dan stopt hij weer met lopen. Heel intuïtief.

Robuust

Ik heb de kraan nu een tijdje in huis en hij oogt erg robuust en ziet er mooi uit. Ik heb de chroomvariant met de ronde kraan, maar de kraan is ook in RVS verkrijgbaar. Wat ik jammer vind is dat de kraan soms spettert. Je moet dus wel oppassen voor je handen bij het vullen van een kopje kokend water. De boiler neemt ongeveer een half keukenkastje in beslag, je moet er dus wel de ruimte voor maken. Ik had al een boiler staan, hij is niet veel groter dan onze oude boiler. Wat verder erg fijn is aan deze boiler is dat hij een energiebesparende stand heeft. Je kunt hem namelijk 6 uur per dag 'uitschakelen'. Ik heb dit zo ingesteld dat hij elke nacht 6 uur lang uit staat. Ik heb nog niet goed kunnen zien wat dit doet met het verbruik, maar we zijn erg benieuwd!

Veilig gevoel

Bij het bekijken van de YouTube filmpjes over het gebruik van de kraan had ik in eerste instantie mijn twijfels of de veiligheid wel optimaal zou zijn. Het is namelijk erg eenvoudig de kraan te bedienen, één keer de knop indrukken en dan naar voren of achteren draaien voor gefilterd of kokend water. Toch werkt het erg goed, als je per ongeluk toch aan de knop draait dan gebeurt er niks. Zodra je stopt met kokend of gefilterd water dan schakelt hij de modus na een paar seconden uit.

Conclusie

Het is een mooie kraan die erg praktisch is in de keuken, het gemak waarmee je nu kokend water pakt vind ik echt een groot voordeel. Echt een aanwinst voor iemand die zo veel in de keuken staat als ik! De kraan is verder heel gemakkelijk te bedienen en ook veilig in gebruik voor kinderen. Al vind ik zelf dat je vooral bij kleine kinderen er toch bij moet blijven, elke warme kraan is natuurlijk ook al snel heet. Het gefilterde water is niet iets wat voor mij per sé hoeft, vooral omdat je hierdoor het filter jaarlijks moet vervangen wat anders niet nodig was geweest. Al smaakt dit zeker wel goed!

Reacties