Close-in More 4-in-1 kokend-water-kraan

Het Close-in More kokendwaterpakket bestaat uit een 10 liter kokendwaterboiler en een 4-in-1-kokendwaterkraan die koud, warm, kokend en gezuiverd water tapt. Comfortabel en energiebesparend! Maar hoe werkt hij in de praktijk?

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Mike en ik mag de kokend-water-kraan van Itho Daalderop testen! Ik ben net verhuisd en was al op zoek naar een andere kraan. Dus dit kwam heel goed uit. Ik ben vooral benieuwd hoe lang het duurt voordat het water kookt en of het gefilterde water ook echt anders smaakt.

Ideaal met koken

Wat direct opvalt is dat de kraan erg makkelijk en snel werkt. Met name als je aan het koken bent is zo'n kokend-water-kraan echt ideaal. Het water in je pannetje kookt gelijk, wat wil je nu nog meer? De kraan werkt dan ook erg makkelijk en snel. Wat me wel opvalt is dat het water niet gelijk kookt, hier moet 1 of 2 seconden op wachten.

Heet, koud, kokend en gefilterd

Je hebt vier functies bij deze kraan: heet, koud, kokend en gefilterd. De bediening gaat heel natuurlijk: koud en warm aan 1 kant, kokend en gefilterd aan de andere kant. Bij de installatie werd gevraagd aan welke kant (links of rechts) ik koud en warm wilde en aan welke kant kokend en gefilterd. Dit kun je bij de installatie dus zelf bepalen, wat ik wel handig vind. Ik heb gekozen voor links het kokende gedeelte. Er zijn een paar vaste hoeveelheden die de kraan geeft. Bijvoorbeeld: bij 2 keer drukken op de ledknop krijg je ongeveer 1,2 liter water (kokend of gefilterd), bij 3 keer drukken ongeveer 2 liter. Loopt de kraan en druk je nog een keertje op de knop, dan stopt hij. Dus je hoeft niet te wachten tot hij klaar is met die hoeveelheid.

Eenvoudig in gebruik

Zoals gezegd werkt de kraan eenvoudig; het ledgedeelte dus met een paar drukken op de knop. Het gefilterde water is voor mij persoonlijk een beetje overbodig. Ik proef het verschil namelijk niet echt. Wat ikzelf verder jammer vind is dat ik de eerder genoemde hoeveelheden (die je krijgt door 2 of 3 keer op de ledknop te drukken) niet zelf kunt instellen. Ik zou bijvoorbeeld graag zelf de hoeveelheid van een kop thee (een mok) kunnen instellen.

Knop voelt stevig

Je bedient het kokend/gefilterd gedeelte dus door op deze knop te drukken. Desondanks krijg ik niet het gevoel dat dit snel kapot kan gaan, alles voelt heel stevig aan. Ik ben ervan overtuigd dat je deze knop heel lang zo kunt gebruiken.

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk een belangrijk aspect bij een kokend-water-kraan. Ik vind dit een veilige kraan, het is bij mij in ieder geval nooit fout gegaan. Sowieso komt er dus niet gelijk kokend water uit de kraan, dit duurt een seconde of 2, dus je zul niet direct je handen verbranden. Waar je wel op moet letten is dat als je kokend water gepakt hebt en daarna overschakelt op koud, er nog wat warm water in de kraan kan zitten. Wacht dan dus heel even met je handen onder de kraan te steken. Verder valt op dat wanneer je een grote pan kokend water pakt, het soms wat kan spetteren.

Conclusie

Hij werkt heel makkelijk en snel en het heeft een mooi design (geborsteld staal). Ook de nachtstand (hij kan een paar uur uitschakelen als je dat instelt en dus zo energie besparen) vind ik erg goed over nagedacht. Wat opvalt is dat hij hij niet direct koken water geeft en ik zou het leuk vinden als je zelf de gewenste hoeveelheid zou kunnen ingeven. Maar over het algemeen ben ik heel erg tevreden! Ik vind het echt een grote uitkomst en kan eigenlijk niet meer terug!

.....
Reacties