Foto: /276629.jpeg

Grohe breidt GROHE Red-serie verder uit

Eén keukenmengkraan voor koud, warm én kokend heet water.

Eén keukenmengkraan voor koud, warm én kokend heet water.

Kokend heet waterkranen worden steeds populairder. Reden voor Grohe om optimaal in te spelen op de wensen vanuit de markt. Grohe introduceerde twee jaar geleden al twee varianten kokend heet waterkranen. De GROHE Red Mono, die naast de reguliere kraan kan worden geplaatst. En de GROHE Red® Duo, de ideale oplossing voor het eenvoudig vervangen van de bestaande keukenkraan. Eén kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Omdat er maar één kraan nodig is, hoeft er geen tweede gat in het aanrecht geboord te worden. Dit is niet alleen praktisch, het levert ook nog eens een flinke besparing van de werkbladruimte op. Nieuw is de GROHE Red® Duo met de moderne U-uitloop. Door de strakke vormgeving past dit model uitstekend in moderne- en designkeukens.

 

Met GROHE Red® kun je al binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden. De boiler zorgt ervoor dat er direct kokend heet water beschikbaar is. Er is keuze uit een Single boiler en een Combi boiler. De Single boiler levert alléén het kokend hete water. Ideaal voor kleine en middelgrote huishoudens die reeds beschikken over een watervoorziening voor koud en warm water. Deze boiler heeft een compact formaat waardoor nog meer ruimte wordt bespaard. De Combi boiler levert warm én kokend heet water.

De GROHE Red ® Duo is behalve in chroom ook te verkrijgen in een SuperSteel-uitvoering, een unieke matte en krasbestendige coating waar geen vingerafdrukken op achterblijven.

Vervang eenvoudig de huidige keukenkraan
Omdat de keuken steeds meer een leefruimte is geworden, worden de eisen die mensen aan design stellen ook steeds hoger. De keukenmengkraan is bij veel huishoudens het minst dure, maar tegelijkertijd het meest gebruikte voorwerp in de keuken. We draaien tot wel 90 keer per dag de kraan open! De GROHE Red® is een aanwinst voor de praktisch ingestelde hedendaagse consument. De kraan kan geïnstalleerd worden in zowel nieuwe als bestaande keukens. Installeren is eenvoudig. De boiler wordt ondergebracht in het keukenkastje. De GROHE Red® Duo vervangt gewoon de huidige kraan. Omdat er maar één kraan nodig is, hoeft er geen tweede gat in het aanrecht geboord te worden. En de waterkoker die nu werkruimte inneemt op het aanrecht? Die kan de deur uit!

Veiligheid voorop
Bij een kraan waar kokend heet water uitkomt, is veiligheid van groot belang. GROHE Red® heeft een gecertificeerde kinderbeveiliging. Risico’s worden vermeden door de trek-draai bedieningsgreep. Om kokend heet water te krijgen, is het nodig om de greep uit te trekken, te draaien en vast te houden. Wordt de greep losgelaten, dan springt deze direct terug in de uitgangspositie en wordt de toevoer van heet water onmiddellijk afgesloten. Bovendien wordt de uitloop van de kraan nooit te heet door de toegepaste GROHE CoolTouch® technologie. Bij deze veilige buis-in-buis-constructie loopt heet water door de binnenste buis, koud en warm water door de buitenste.

Verkrijgbaarheid
GROHE Red® is verkrijgbaar bij een groot aantal keuken- en sanitairspeciaalzaken.

De consumentenadviesprijzen 2011 incl. BTW van GROHE Red® zijn als volgt:

- GROHE Red® Duo & Single boiler, Chroom uitvoering (C- en U-uitloop) € 1.034,-
- GROHE Red® Duo & Single boiler, SuperSteel uitvoering (C- en U-uitloop) € 1.189,-
- GROHE Red® Duo & Combi boiler, Chroom uitvoering (C- en U-uitloop) € 1.344,-
- GROHE Red® Duo & Combi boiler, Supersteel uitvoering (C- en U-uitloop) € 1.500,-
- GROHE Red® Mono & Single boiler, Chroom uitvoering (C-uitloop) € 827,-
- GROHE Red® Mono & Combi boiler, Chroom uitvoering (C-uitloop) € 1034,-

Over Grohe
Het Duitse Grohe AG werd in 1911 opgericht en is inmiddels een wereldwijd opererende onderneming. Van de Duitse productie wordt driekwart geëxporteerd. Daarnaast zijn er ook productievestigingen in Portugal, Noord-Amerika en Thailand. Grohe is actief in ruim 130 landen. In 2010 bedroeg de omzet 980 miljoen euro. In Nederland bestaat Grohe sinds 1973. Het is een volle dochter van Grohe AG. Grohe Nederland is verantwoordelijk voor de marketing, verkoop, logistiek en service van het merk in Nederland. Met het totale productassortiment - dat bestaat uit badkamer- en thermostaatkranen, handdouches en douchesystemen, keukenkranen en installatiesystemen en bedieningsplaten voor het toilet - is Grohe actief op zowel de consumentenmarkt als op de professionele markt.

Publicatiedatum: 2 december 2011

Meer informatie: www.grohe.nl

Reacties