Foto: Mistral_bovenaanzicht_Fisller

Koken moet elke keer een unieke belevenis zijn

Het was wereldnieuws waarmee de Italiaanse fabrikant Steel Cucine uitpakte tijdens Eurocucina te Milaan.

05 September 2023

Voor het eerst bracht een fabrikant een oven, een inductiekookveld en een geïntegreerde kookveldafzuiging samen in een fornuis.

Vorig jaar met grote trom voorgesteld als dé nieuwkomer bij uitstek tijdens Eurocucina in Milaan, vandaag nog steeds een populair en fel gesmaakt fornuis. We hebben het over de Mistral van de Italiaanse fabrikant Steel Cucine. “Het eerste fornuis dat een oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging in één toestel samenbrengt én daar bovendien een designtopper van maakt”, aldus Christian Borsboom van Steel Benelux. Een samenwerking met het Duitse Fissler zet de kwaliteit van de Mistral extra in de verf.

Een unieke beleving

Steel Cucine en Fissler vallen allebei terug op een jarenlange kennis en expertise. Bij Steel Cucine vierden ze vorig jaar hun 100e verjaardag, Fissler blaast binnen twee jaar 180 kaarsjes uit. “We delen dezelfde passie voor koken en eten”, verklaart Borsboom het partnership. “Koken is zo veel meer dan eten bereiden. Tijd samen doorbrengen, plezier maken. Koken moet een uniek gebeuren zijn en die visie delen we met Fissler. Wij bouwen de fornuizen, Fissler het kookgerei. We slaan dan ook met een tijdelijke actie de handen in elkaar om deze connectie te onderstrepen.” Wereldnieuws Een wereldprimeur was het vorig jaar tijdens Eurocucina.

Een fornuis met oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging was tot dan ongezien. “En zowel bij de oven, het inductiekookveld en de kookveldafzuiging zorgden we voor sterke prestaties”, aldus Borsboom. “Zo is er de gepatenteerde INNVENT-techniek voor een perfecte verdeling van de hete lucht over de gehele oppervlakte en op alle niveaus van de oven. Twee ventilatoren die in tegenoverstelde richting draaien, klaren deze klus. Een netto capaciteit van 91 liter is eveneens niet te versmaden. Bij de kookveldafzuiging zijn zowel afvoer naar buiten of recirculatie mogelijk met behulp van uitwasbare koolstoffilters (inclusief) of een optioneel plasmafilter. De bediening van het inductiekookveld gebeurt met oerdegelijke massief stallen bedieningsknoppen aan de voorzijde van het fornuis. Een bewuste keuze.

 

 Borsboom: “Steel Mistral en Fissler Original-Profi, een match made in heaven.”

Meer van STEEL
Reacties