Foto: 2017/Praktische-tips-witgoed-verhuizen.jpg

Praktische tips om je witgoed te verhuizen

Een verhuizing is altijd weer een heel karwei.

Alle losse spullen moeten in verhuisdozen gestopt worden en naar het nieuwe adres gebracht worden, grote meubels moeten gedemonteerd worden en vervoerd en dan moet er ook nog op zowel het oude als het nieuwe adres schoongemaakt worden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lastigste items om te verhuizen, namelijk witgoed. Groot, zwaar en vaak niet te demonteren! We geven je graag enkele tips om bijvoorbeeld de wasmachine en koelkast zonder grote problemen en schade te verhuizen.

Zo verhuis je een wasmachine

Een wasmachine verhuizen is door hun gewicht geen gemakkelijke klus, vooral niet als deze via smalle trappen naar beneden of omhoog moet. Om de trommel niet te beschadigen is het aan te raden deze vast te zetten, in de meeste gevallen kan dit met bouten of ijzeren stangen. Om geen beschadigingen aan de buitenkant te krijgen is het goed om de wasmachine in plastic of doeken te wikkelen. Gezien de kracht die nodig is om een wasmachine van zijn plek te krijgen, is het verstandig iemand om hulp te vragen. Het scheelt overigens al een hoop om de betonnen gewichten die aan de onder- en of bovenkant geplaatst zijn te demonteren. Het apparaat weegt dan snel nog maar de helft en is veel gemakkelijker te manoeuvreren en te tillen.

Gelukkig zijn er voor de daadwerkelijke verhuizing wel hulpmiddelen, zodat je het apparaat gemakkelijker met zijn tweeën kunt verplaatsen. Zo zijn er handvaten die je met spanbanden om de wasmachine bevestigd waardoor deze gemakkelijker te tillen is en inventieve steekkarren speciaal voor een trap die helpen zware apparaten een verdieping omhoog of omlaag te krijgen. Als het trapgat echt te smal is kun je ook nog een verhuislift huren, maar dan moet er wel mogelijkheid zijn het apparatuur via een raam binnenshuis te krijgen.

Zonder problemen een koelkast verhuizen

Erg populair tegenwoordig zijn grote Amerikaanse koelkasten. Deze koelkast laten verhuizen door een professioneel verhuisbedrijf is waarschijnlijk een veel betere optie, omdat in veel gevallen een verhuislift nodig is.

Omdat er natuurlijk nog veel meer moet gebeuren, vind je hier nog meer tips voor een verhuizing. Vergeet ook vooral de adreswijziging niet!

Reacties