Foto: 2016/verhuizen-tips-stressvrij.jpg

Stressvrij verhuizen met deze 6 tips

Bij een verhuizing komt altijd meer kijken dan je van tevoren denkt. Je probeert alles zo goed mogelijk te regelen, maar het blijft stressvol.

Met deze tips zorg je ervoor dat je goed voorbereid begint en dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

Houdt het overzicht met een notitieboekje

Om te voorkomen dat je 10 dingen tegelijk doet en op een gegeven moment de draad kwijtraakt kun je een notitieboekje bijhouden waarin je alles opschrijft wat moet gebeuren. Zo houd je het overzicht, weet je precies wat je nog moet doen en hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet.

Geef je nieuwe adres door

Als je verhuist verandert je adres, dit zal je niet alleen aan je vrienden en familie moeten doorgeven maar ook aan verschillende bedrijven en instanties, denk bijvoorbeeld aan je bank of een verzekeraar. Om een lijst te maken van alle organisaties kun je bankafschriften van de laatste maanden doorlopen, zo krijg je makkelijk een overzicht van alle organisaties waaraan je je adreswijziging moet opsturen.

Zeg oude contracten op en bespaar op nieuwe

Nu je een overzicht hebt van alle bedrijven en organisaties waar je aan verbonden bent kun je meteen checken of je alle contracten en abonnementen nog wel nodig hebt. Dit is goed moment om contracten op te zeggen of om te kijken of je kunt besparen op een goedkoop nieuw contract. Twee contracten waarop je makkelijk geld kunt besparen zijn gas/licht en internet. Door energieleveranciers te vergelijken en voordelig internet-bellen-tv te kiezen bespaar je snel een hoop geld wat je goed kunt gebruiken voor de verhuizing.

De beste tijd voor een grote schoonmaak

Bij het inpakken van de verhuisdozen kom je waarschijnlijk spullen tegen waarvan je niet meer wist dat je deze had. De hoogste tijd om schoon schip te maken, alles wat je al een jaar niet hebt aangeraakt zul je niet gaan missen en kun je wegdoen. Dit geeft in je nieuwe huis meer ruimte en maakt het verhuizen net even makkelijker.

Maak één doos met de belangrijkste spullen

Zorg dat je alle benodigdheden voor de eerste dagen bij elkaar inpakt. Maak een verhuisdoos met je toilettas, laptop, opladers, beddengoed, een handdoek, wat kleren en andere spullen die je iedere dag nodig hebt. Zo hoef je niet alle verhuisdozen langs te gaan voordat de dag kan beginnen.

Bedenk hoe je gaat verhuizen

De belangrijkste gebeurtenis is de verhuizing zelf, alle spullen van je oude naar je nieuwe huis overbrengen. Passen al je spullen in een aanhanger en houd je zelf graag de controle of vind je het prettig als een verhuisbedrijf alles voor je regelt? Bedenk dit ruim van tevoren en zorg dat je op de dag zelf alles hebt geregeld. Verhuizen zorgt altijd voor de nodige hoeveelheid stress, maar met een goede voorbereiding kun je deze gezonde stress goed aan.

Reacties