Foto: 2021/verhuizen-wasmachine-tips.jpg

Verhuizen? Krijg je wasmachine makkelijk op de plaats van bestemming

Verhuizen, nog best een klus. Het inpakken en dragen van dozen gaat nog wel, maar de zwaardere spullen zoals kasten en een wasmachine, dat is andere koek.

Claudia Gharbi

Dat gaat doorgaans niet zonder hulp. Het uitzicht naar een andere woning is doorgaans in gedachten een leuk en spannend idee, maar voordat het zover is, moeten alle spullen nog eerst ingepakt en verhuisd worden. Voor velen een minder leuk idee. Vooral groothuishoudelijke apparatuur zoals een koelkast, een diepvriezer of een wasmachine vergt veel sjouwwerk. Te weten dat vooral een wasmachine gemiddeld al zo’n tachtig á honderd kilo weegt. Tenzij je een krachtpatser bent, kan je hem dus niet alleen dragen. Wil je weten hoeveel jouw wasmachine precies weegt? Bezoek dan eens deze website waar je op merk en model het totaalgewicht van veel wasmachines kunt terugvinden. Een handig hulpmiddel.

Wasmachine laten verhuizen

Als je niet meteen de mensen om je heen hebt die je kunnen helpen of als je liever snel en professioneel een helpend handje wilt krijgen met je wasmachine te verhuizen, is daar een antwoord op. Smaragd Express is een transportbedrijf die professioneel meubels, piano’s en witgoed voor je verhuisd door heel Nederland. Smaragd rekent geen voorrijkosten en laat je vooraf weten wat de prijs is. Wel zo makkelijk toch? Een wasmachine laten verhuizen via Smaragd Express is een dienst waar veel particulieren gebruik van maken. Het is altijd makkelijk als je natuurlijk zelf niet hoeft te sjouwen en slepen met zware dingen en je dit werk voordelig en snel door professionals uit handen kan laten nemen. Zo voorkom je dat je door je rug gaat en heb je er verder weinig omkijken meer naar.

Maak gebruik van de extra services

Kortom: het verhuizen van de wasmachine begint eigenlijk al bij het op de juiste wijze ontkoppelen van de stekker en de watertoevoer. Kom je er toch niet helemaal uit? Of heb je besloten om gebruik te maken van de bovenstaande handige verhuisservice, dan is het goed om te weten dat Smaragd je tevens helpt met het ontkoppelen van de slangen. Ook dat hoort bij de service. Bovendien wordt er ook gebruik gemaakt van een verhuislift als er geen lift aanwezig is in het gebouw.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze. En niet voor niets. Voordat je de wasmachine gaat verplaatsen, dient deze eerst losgekoppeld te worden. Geen moeilijke klus, maar je moet wel even weten hoe. De slangen die water en stroom naar de wasmachine voeren moeten eerst losgemaakt worden. Een waterpomptang biedt uitkomst hiervoor. Vergeet ook niet een emmer klaar te hebben die het water kan opvangen onder de slang. Nu de slangen verwijderd zijn, is het meteen een mooi moment om de watertoevoer schoon te maken. En last but not least, voor de verhuizing is het belangrijk dat de trommel vastgezet wordt. Dat gebeurt doorgaans met speciale bouten die vastgeschroefd moeten worden, afhankelijk van het model. Zo verschuift de boel niet. Lees hier nog meer handige verhuistips.

Handige tips voordat je je wasmachine gaat verplaatsen

Een droge wasmachine

Als je eenmaal zelf de waterslangen hebt losgemaakt, laat de wasmachine dan een dagje zo staan met de deur open. Op die manier kan het overgebleven water in de wasmachine opdrogen.

Meten is weten

Pak je rolmaat erbij en neem alvast de maten van je wasmachine op. De afmetingen zijn niet alleen belangrijk voor het vervoer, maar ook om er zeker van te zijn dat de machine door de doorgangen van je nieuwe woning past. Daarvoor heb je natuurlijk ook de afmetingen van de doorgangen van je nieuw adres nodig.

Vernieuwen

Als je zelf alle slangen ontkoppeld hebt, check dan meteen even of de watertoevoerslangen nog gaaf zijn. Als ze scheurtjes hebben of ouder zijn dan vijf jaar, is het verstandig om de slangen te vervangen. Zo begin je letterlijk meteen met een frisse, nieuwe start in je nieuwe woning.

%MCEPASTEBIN%

Reacties