Efficiënt verhuizen doe je aan de hand van deze checklist

Wanneer je gaat verhuizen of op het punt staat om te gaan verhuizen, is het handig om vast over een aantal zaken na te denken voor het zo ver is.

10 Oktober 2019

Natuurlijk zijn de meeste facetten vrij voor de hand liggend, maar toch zijn er enkele zaken die vaak over het hoofd worden gezien of waar gewoon niet goed genoeg over na wordt gedacht.

Zelf verhuizen of laten verhuizen?

Eén van de eerste overwegingen die gemaakt dient te worden is of je de verhuizing zelf wilt gaan uitvoeren of dat je hier een professioneel bedrijf voor ingeschakeld. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Zo is het zelf uitvoeren van de verhuizing vaak vele malen goedkoper, maar verloopt de verhuizing bij professionals vaak sneller, soepeler en scheelt dit jou een hele hoop moeite. Een belangrijke keuze in het proces dus!

Denk aan een opslag

Als je gaat verhuizen, dan zie je in de praktijk dat er altijd tijd tussen de oplevering zit en de verkoop van de oude woning. Om deze reden is het zeer verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor het huren van een opslag voor het maken van een overbrugging. Bij een opslagruimte huren weet je zeker dat je een ruimte hebt waar je de spullen gedurende een bepaalde periode kunt stallen. Er zijn diverse aanbieders en daarom is het goed om te kijken welke het dichtst bij je nieuwe woning is en wat de kosten hiervan zijn. Op het internet kun je ook diverse vergelijk websites raadplegen zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Voorkom stress en verzeker de verhuizing

Wil jij écht zeker zijn van je zaak en zorgen dat de verhuizing geen nare nasleep krijgt? Zorg dan dat je een verhuisverzekering afsluit waarmee je ervoor zorgt dat de spullen die sneuvelen tijdens het verhuizen simpelweg worden vergoed. Ideaal toch?

Niet zomaar inladen

Wanneer je kijkt naar de professionele verhuizers dan merk je dat ze de verhuiswagen niet zomaar lukraak inladen. Dit is nauwkeurig uitgestippeld en gepland. Erg vaak komt hier zelfs een planner aan te pas. Op deze manier worden de verschillende ritjes optimaal benut en past er veel meer in die ene vrachtwagen.

Lukt het niet, huur een specialist in

Als het niet lukt dan is het slim om een specialist in te huren. Hiermee zorg je ervoor dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je op een goede manier kunt verhuizen. De specialist is in staat om het overgrote deel van de taken van je over te nemen en om de verhuizing in goede banen te leiden. Is dit voor jou teveel van het goede? Laat je dan simpelweg enkel adviseren en breng de handige tips zelfs in de praktijk.

Reacties