Foto: verhuizen-mm

Moet je alles verkopen als je gaat verhuizen?

Ga je naar andere stad verhuizen binnen Nederland? Je staat op het punt een spannend avontuur te beginnen! Een van de grootste beslissingen die je moet nemen is of je je spullen houdt of verkoopt.

Hans 03 Mei 2024

Je bent misschien gehecht aan veel van je bezittingen. Je gehele inboedel verkopen is een kosteneffectieve manier om fris te beginnen in je nieuwe huis.

In dit artikel leggen we uit wat je moet verkopen als je gaat verhuizen. Laat me ons voorstellen. Wij zijn verhuisbedrijf MM Verhuizingen. Wij zijn als Haarlems verhuisbedrijf actief in heel Noord Holland met verhuizingen voor particulieren, project- en bedrijfsverhuizingen en internationale verhuizingen.

Hou je je spullen of niet?

Denk aan deze factoren bij het beslissen of je bepaalde bezittingen houdt of verkoopt bij een grote verhuizing:

- Maak je verhuizing beheersbaar: alles uit je huis in een verhuiswagen stoppen is misschien niet gewenst. Vooral als je een groot huis en een groot gezin hebt. Het reduceren van je bezittingen helpt enorm.

- Grootte en indeling van je nieuwe ruimte: verhuis je naar een kleiner huis? Is de indeling van je nieuwe huis anders? Dan kan het nodig zijn om sommige bezittingen te verkopen om ruimte te maken.

- Sentimentele waarde: familie-erfstukken, aandenkens en geschenken van dierbaren zijn het waard zijn om te houden.

Zaken om te behouden tijdens de verhuizing

Het verkopen van sommige van je bezittingen is gewenst. Bepaalde items zijn natuurlijk de moeite waard om mee te nemen. Denk aan de volgende bezittingen.

 • Geliefde meubels en decoraties: hou je van je meubels en decoraties? Hou ze dan en neem ze mee naar je nieuwe huis.
 • Favoriete kleding: beoordeel je kast en breng alleen de kleding mee die je graag draagt.
 • Belangrijke documenten: paspoorten, geboorteaktes, huwelijksaktes, testamenten, financiële administratie en andere belangrijke juridische of persoonlijke documenten moeten zeker meekomen als je gaat verhuizen.
 • Elektronica: televisies, computers, smartphones en gameconsoles die regelmatig worden gebruikt gaan mee naar het nieuwe huis.
 • Keukengerei: als keukengerei er nog goed uitziet dan gaat dat ook mee met de verhuizing.
 • Boeken en media: heb je een uitgebreide collectie boeken, dvd's of andere media? Behoud wat je het meest geniet en overweeg om de rest te verkopen.
 • Buitenapparatuur: tuurlijk gaan je buitenapparatuur ook mee met de verhuizing. Mits ze nog in goede staat zijn.

Wat verkoop je voor je verhuizing?

Hoewel veel dingen de moeite waard zijn om te behouden, kan het beter zijn om sommige van je bezittingen te vervangen nadat je je hebt gevestigd in je nieuwe huis. Deze items omvatten:

 • Overtollig linnengoed en handdoeken: heb je meer lakens, kussens en badhanddoeken dan je nodig hebt? Doe ze weg voordat je verhuist.
 • Oude apparaten: afhankelijk van je situatie heb je misschien de mogelijkheid om je keuken- en wasruimteapparaten mee te nemen als je verhuist. Ze nemen tijdens de verhuizing wel ruimte in maar dat is het waarschijnlijk wel waard.
 • Kleding die je niet draagt: doe alles in je kast weg wat je al een tijdje niet hebt gedragen of wat niet meer past.

Wat doe je met items die je niet verkoopt?

De kans is groot dat je niet alles kunt verkopen voordat de verhuisdag aanbreekt. Hier is hoe je van die laatste paar bezittingen af kunt komen:

 • Doneren: je kunt ongewenste items doneren aan goede doelen of lokale opvangcentra. Je vrienden en familie zijn mogelijk ook geïnteresseerd in het overnemen van sommige van je bezittingen.
 • Recyclen: als je elektronica, apparaten en andere items hebt die niet meer functioneren, zoek dan naar recyclingprogramma's in je omgeving.
 • Weggooien: voel je vrij om goedkope items en alles wat kapot, beschadigd of niet meer bruikbaar is weg te gooien. Zorg er echter voor dat je dingen verantwoord afvoert.
Reacties