Foto: siemens-hyperfresh-koelkast

Onverwacht buiten de deur eten geen probleem door slimme koelkast

Minder bederf en langer vers eten in je koelkast dankzij nieuwe technologie Siemens.

Iedereen herkent het: je hebt eten klaarstaan in de koelkast, maar wordt uitgenodigd voor een spontane barbecue bij vrienden. Wat doe je dan? Sommige mensen vinden dit ‘zonde’ en laten de barbecue schieten. Maar is dát niet juist zonde? Siemens vindt van wel en keek nog beter naar hun koelkasttechnologie. Het resultaat: hyperFresh. Een functie in de nieuwe koelkasten van Siemens die eten langer vers houdt door middel van slimme sensoren. Een onverwachte barbecue of spontaan etentje kan dus vanaf nu zonder dat je eten er bedorven uit gaat zien.

Het klinkt heel mooi: voedsel dat langer vers blijft. Maar hoe werkt dat precies? Door middel van slimme iSensoric-technologie stellen de koelkasten van Siemens op basis van acht sensoren zelf de ideale temperatuur in en houden deze temperatuur constant. Het vershoudsysteem hyperFresh premium zorgt er écht voor dat vis en vlees, en groenten en fruit tot drie keer langer vers blijven, omdat je naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid kan reguleren. Het avondeten dat voor vanavond gepland staat pas morgen of overmorgen klaarmaken, is dus geen probleem. De twee lades voor de afzonderlijke productgroepen kunnen nauwkeurig ingesteld worden op temperaturen van -1 ºC tot +3 ºC. In de groente- en fruitlade kan ook de luchtvochtigheid ingesteld worden voor het ideale klimaat en dat komt de versheid en smaak ten goede!

Niet de vriezer ontdooien, maar ontspannen

Hoe vaak de koelkastdeur ook open gaat en er dus warme lucht bij komt, de hyperFresh koelkasten blijven toch altijd goed gekoeld door de functies superCooling en superFreezing. Deze functies verhogen tijdelijk de prestaties van de koelkast, waardoor de nieuwe boodschappen en de producten die er al in liggen snel goed gekoeld zijn en daardoor langer goed blijven. De koude lucht wordt ook evenredig verspreid door het Multi Airflow systeem. Het maakt dus niet uit of je producten helemaal bovenin of op het onderste plateau in de koelkast bewaart: het blijft overal even koel en dus vers. Als kers op de taart hebben de koelkasten de noFrost functie. Een echte ijsbreker, waardoor het vriesgedeelte nooit meer ontdooid hoeft te worden. Dat betekent dat deze slimme koelkast niet alleen eten langer vers houdt, maar ook dat er geen tijd verspild hoeft te worden aan het wegbikken van dikke lagen ijs aan de wand van de vriezer.

Size does matter

De hyperFresh koelkasten houden niet alleen het eten supervers, ze hebben ook andere interessante features die inspelen op de vraag van de moderne mens. Een aantal highlights op een rij:
- De opslagcapaciteit van 480 liter scheelt heel wat ritjes naar de supermarkt voor de slimme winkelaar. Door de geavanceerde vershoudtechnologie blijft al dat eten ook nog extra lang goed.
- De hyperFresh koelkasten zijn pas écht kasten. Door 80 centimeter diepte en 70 centimeter breedte heeft deze koelkastlijn 50% meer inhoud dan vergelijkbare koelkasten met reguliere breedte- en diepteafmetingen*.
- Er hoeft geen ruimte achter of naast de koelkast vrij te zijn voor de condensor. Die ruimte wordt bespaard en komt de inhoud van de koelkast ten goede.
- Verlichting in een koelkast belangrijk? Zeker! De slimme verlichting zorgt ervoor dat alle hoeken goed zichtbaar zijn, waardoor voedsel minder vaak vergeten en dus verspild wordt!
- Het besturingssysteem zit aan de buitenkant van de koelkast, dus er gaat geen koude lucht en energie verloren bij het instellen van de koelkast. Instellen kan ook op afstand door middel van de Home Connect app. De hyperFresh lades alvast goed instellen doe je dus gewoon vanuit de supermarkt.
- De hyperFresh koelkasten komen in zowel vrijstaand als in inbouw en zijn verkrijgbaar via de reguliere verkooppunten.

*Reguliere koelkasten zijn 60 centimeter breed en 60 centimeter diep.

Een Siemens hyperFresh koelkast winnen?

Klik hier en maak kans!

Reacties