Foto: press_2013//siemens-vries-kast.jpg

Nieuwe A++ koel- en vriesapparatuur van Siemens verdient zichzelf terug

Siemens loopt als wereldwijd technologiebedrijf al jaren voorop als het gaat om oplossingen die het energieverbruik terugdringen.

Siemens loopt als wereldwijd technologiebedrijf al jaren voorop als het gaat om oplossingen die het energieverbruik terugdringen. www.bcc.nl

Zo ontwikkelt het bedrijf bijvoorbeeld energiecentrales die gebruik maken van biomassa, levert het systemen voor zonne- en windenergie en energiezuinige mobiliteitsconcepten. Ook op het gebied van huishoudapparatuur levert Siemens een belangrijke bijdrage door voortdurend te innoveren op het gebied van energiezuinigheid. Het bedrijf introduceert nu een nieuwe serie koel- en vriesapparatuur met het predikaat A++. Deze apparaten besparen nu nog meer energie en dus in energiekosten. Goed voor het milieu én goed voor de portemonnee!

45% minder energie

Energiezuinigheid wordt voor consumenten een steeds belangrijker thema. Uit onderzoek van GfK* blijkt dat energiezuinigheid het belangrijkste aankoopargument is bij koelapparatuur. Met de uitbreiding van A++ koel- en vriesapparaten komt Siemens volledig tegemoet aan de behoefte van de consument om energie te besparen. Een A++ koelkast verbruikt tot 45% minder energie dan een label A-apparaat met gelijke inhoud en uitrusting. Een snelle rekensom leert dat bijvoorbeeld de nieuwe KG36VX27, een koel/vries combinatie van 185 cm hoog met een totale inhoud van 316 liter, na vijf jaar maar liefst 151,76 euro op de energierekening bespaart**. Na tien jaar is dit al opgelopen tot 303,52 euro en na 15 jaar tot 455,29 euro***. Via de energiecalculator op de website van Siemens kan op eenvoudige wijze worden berekend hoeveel een A++-koelkast en andere huishoudapparatuur op jaarbasis bespaart. De energiecalculator is te vinden op www.siemens-home.nl/energiecalculator.

Geen last van bacteriën

Het energiezuinige karakter van die nieuwe koel- en vriesapparatuur doet niks af aan het technisch vernuft. Zo beschikken ze bijvoorbeeld over een 4-sterrendiepvriesruimte, die supersnel vriest en veel ruimte biedt om verse producten langere tijd te bewaren. Ook is de flexibele indeling van de koelkast een grote pre. Alle koel- en vriesapparaten van Siemens zijn voorzien van een AntiBacteria System, dat de groei van bacteriën op de binnenwanden verhindert. En dat is wel zo handig als men er voor het hele gezin een flinke koele voorraad in bewaart.

Online besparing berekenen

Siemens heeft een online energiecalculator ontwikkeld, waarmee eenvoudig wordt berekend wat de jaarlijkse besparing kan zijn met een energiezuinig apparaat. De calculator vergelijkt het verbruik van een nieuw apparaat met dat van een ouder exemplaar. Er hoeft slechts te worden aangegeven om welk apparaat het gaat en hoe oud het huidige apparaat is, hoe frequent het gebruikt wordt en wat het energie- en watertarief zijn. De calculator geeft uit zichzelf de gemiddelde prijs voor energie*** en water**** in Nederland al aan. Er wordt meteen getoond hoeveel energie, water en geld er op jaarbasis bespaard kan worden.

Over Siemens

Siemens is het innovatieve technologiemerk voor huishoudelijke apparatuur. Siemens staat al meer dan 160 jaar voor de combinatie excellente engineering, creativiteit, perfectie en precisie. Deze waarden vormen de basis voor een ononderbroken stroom innovaties die het leven vergemakkelijken. Eén van de belangrijkste principes van Werner von Siemens, de oprichter van de onderneming, was immers ?Vooruitgang dient de mens?. Daarom streven onze ingenieurs er voortdurend naar om onze apparaten nog efficiënter te maken in het gebruik van schaarse bronnen als water en energie. Door deze constante innovaties behoren de Siemens-apparaten tot de meest efficiënte op de markt. Siemens is wellicht nog het bekendst vanwege haar inbouwapparatuur. Het merk biedt echter ook een compleet spectrum in de productcategorieën koken, wassen en drogen, koelen en vriezen, afwassen en kleinhuishoudelijke apparatuur. Siemens is de grootste leverancier van inbouwapparatuur in Europa. Meer informatie: www.siemens.com.

Publicatiedatum: 18 juni 2009

Reacties