Foto: /287203.jpeg

Koelapparatuur van Siemens: De nieuwe A+++ klasse koelkast en vriezer

Siemens stopt koelapparatuur vol met toptechnologie: nu koelkasten en vriezers met innovatief LED-display en coolBox.

Siemens stopt koelapparatuur vol met toptechnologie: nu koelkasten en vriezers met innovatief LED-display en coolBox.

Roestvrijstaal high-tech-design, intelligente opslagmogelijkheden en maximale energiebesparing: de iQ 500-serie van Siemens heeft een nieuw paradepaardje. In het midden van de strakke roestvrijstalen voorzijde van de A+++ koel-/vriescombinatie KG39NXI40 is nu een accent aangebracht in de vorm van een geïntegreerd touchControl display. En in de coolBox blijven vis en vlees twee keer langer vers.

 

iQ 500 staat voor buitengewoon energiezuinige techniek: alle apparaten behoren zonder uitzondering tot de meest efficiënte energieklassen A+++ of A++. Dit wordt mogelijk gemaakt door de effectiviteit van de Siemens compressortechnologie, de verbeterde isolatie en de gescheiden temperatuurregeling voor koelen en vriezen. De innovatieve technologie biedt meer opslagruimte bij gelijkblijvende buitenafmetingen en zorgt daardoor voor meer versheid bij een lager stroomverbruik.

Meer versheid uit de coolBox
Vooral vis en vlees profiteren ervan; met de nieuwe coolBox beschikt de koelkast over een separate klimaatzone. Hier ligt de temperatuur nabij de 0 graden. Daardoor is deze box ideaal om de houdbaarheid van gevoelige verse producten te verdubbelen. De tegenhanger voor fruit en groente is de crisperBox. Het vochtgehalte in deze box kan handmatig via een schuifregelaar worden ingesteld. Daarnaast zorgt de geribbelde bodem voor een goede, gelijkmatige luchtcirculatie. Fruit en groente blijven zo dagen en zelfs weken stevig en knapperig, vitamines en voedingsstoffen blijven langer behouden.

De focus op temperatuur
De temperatuur van het gekoelde gedeelte wordt nu geregeld via een in de deur geïntegreerd display. Daardoor kan te allen tijde via het LED-display worden afgelezen, hoe koud het werkelijk in het binnenin is. Bovendien kan de temperatuur op deze manier snel worden gecorrigeerd. Meestal regelt het systeem dit echter zelf. De functies superKoelen en superVriezen zorgen dat na het boodschappen doen, de gekochte levensmiddelen sneller worden gekoeld. Dit voorkomt dat al aanwezige levensmiddelen worden opgewarmd.

Comfortabele efficiëntie
Dankzij de flexibele vormgevingsconcepten voor het interieur kan de beschikbare ruimte continu aan de behoefte worden aangepast, bijvoorbeeld door uittrekbare glasplateaus en in hoogte verstelbare legplateaus. De net zo energiezuinige als duurzame Power-LED’s verlichten alles tot in de donkerste hoekjes zonder te verblinden. En dankzij de automatische noFrost ontdooifunctie blijft zelfs het vriesgedeelte in het vervolg volkomen onderhoudsvrij.

Meer informatie: www.siemens.nl

Publicatiedatum: 16 september 2012

Reacties