Foto: Indesit-Innovatieve-koelkast-diepvries

Innovatieve functies voor energiezuinig en snel koelen en vriezen

Tijdens de zomervakantie staan veel mensen voor een lastige keuze: schakel ik mijn koelkast uit en gooi ik de inhoud weg, of laat ik de koelkast aan, verbruik onnodig energie maar bewaar ik wel de inhoud?

Tijdens de zomervakantie staan veel mensen voor een lastige keuze: schakel ik mijn koelkast uit en gooi ik de inhoud weg, of laat ik de koelkast aan, verbruik onnodig energie maar bewaar ik wel de inhoud? www.witgoedwinkel.nl

De koel-vriescombinaties van Indesit en Hotpoint-Ariston zijn daarom voorzien van een Holiday-functie. Die zorgt ervoor dat het vriesgedeelte blijft werken, terwijl het koelgedeelte op een temperatuur blijft van 12°C. Hiermee verbruikt de koelkast een minimale hoeveelheid energie, hoeven vakantiegangers hun ingevroren etenswaren niet weg te gooien en hoeft de vriezer niet te worden ontdooid voor de vakantie. Koel-vriescombinaties van Indesit en Hotpoint-Ariston zijn voorzien van tal van mogelijkheden voor energiezuinig, snel en efficiënt koelen en vriezen. Zo zijn huishoudens volledig klaar voor de zomer.

Bottle Chill & Ice Party

Komen er op een zomerse dag onverwacht gasten op bezoek en ligt er geen drank koud? Geen probleem, de nieuwe koel-vriescombinaties van Indesit en Hotpoint-Ariston koelen wijn, bier en frisdrank in een handomdraai. Hiervoor heeft Indesit de nieuwe topmodellen voorzien van een speciale snelkoelfunctie: Bottle Chill. Een geluidssignaal geeft aan wanneer de fles de gewenste temperatuur heeft bereikt. Bij de topmodellen van Hotpoint-Ariston heet deze functie Ice Party. Deze modellen zijn ook nog eens voorzien van een champagnekoeler en zijn uitgerust met het speciale, geïntegreerde Ever Fresh-vacuümsysteem dat zorgt voor een langere houdbaarheid.

Fast Cool & Fast Freeze

Met Fast Cool is het eenvoudig om verse etenswaren of net gehaalde boodschappen supersnel te koelen. Ook voor wat betreft vriezen, blinken de combi?s van Indesit Company uit in snelheid. Met Fast Freeze kunnen gebruikers vers voedsel in een mum van tijd invriezen. Met deze functies blijven smaak en voedingswaarden optimaal behouden.

Slim interieur voor optimale koeling

Indesit en Hotpoint-Ariston bieden daarnaast een aantal noviteiten op het gebied van indeling. Ice3 is daarvan een opvallend voorbeeld. De ijsblokjeshouders bevinden zich in de handvatten van de vriesladen, waardoor gebruikers ruimte besparen in het vriesgedeelte. Een andere ruimtebesparende feature is de Flex Cool Box. Dit is een slim opbergsysteem speciaal voor delicate etenswaren. Ideaal om vis, vlees of kaas apart en onder constante temperatuur te bewaren in bakjes die perfect in de koelkast passen. Lift Shelf biedt uitkomst aan consumenten die behoefte hebben aan een variabele indeling van een overvolle koelkast. Dit systeem maakt het mogelijk om de legplateaus in hoogte te verstellen, zonder dat deze uit de koelkast gehaald hoeven te worden.

Energiezuinig en Eco-functie

Een aantal van de nieuwe koel-vriescombinaties behoort tot energieklasse A++. Dat betekent een energiebesparing tot 40 % ten opzichte van de huidige standaard in de markt, energieklasse A, en tot 25 % besparing ten opzichte van energieklasse A+. Zo?n energiebesparing betekent tevens een besparing van honderden euro?s in de portemonnee. Een van de opties die daartoe bijdraagt, is de Eco-functie. Op deze stand gaat de koelkast automatisch naar de optimale temperatuur in het koelgedeelte. Zo wordt de inhoud bewaard met minimaal energieverbruik. Een andere energiebesparende feature is het uitstekende isolatiesysteem van de vriezer. De speciale vorm van de vriezerdeur houdt de temperatuur constant en voorkomt energieverlies. De koel-vriescombi?s van Indesit en Hotpoint-Ariston die zijn uitgerust met No Frost, behoren tot energieklasse A+ en besparen 20 % ten opzichte van de standaardenergieklasse A. No Frost voorkomt ijsvorming in het vriesgedeelte en condensvorming in het koelgedeelte. Bovendien corrigeert dit programma versneld de temperatuur nadat de deur open is geweest.

Reacties