Een vrijstaande koelkast of inbouwmodel?

In een echte leef-keuken staat tegenwoordig een grote vrijstaande koelkast. Mooi natuurlijk, maar misschien past een inbouw koelkast wel beter bij jou.

Hippe en trendy koelkasten

In dit artikel maken we je wegwijs in de wondere wereld van koelkasten. En dan specifiek over inbouwmodellen en vrijstaande elementen dit keer. Want iets kan dan wel hartstikke hip en trendy zijn, het moet natuurlijk wel bij jouw smaak, inrichting en leefstijl passen.

Elk soort koelkast heeft zijn eigen mogelijkheden en voor- en nadelen. Wij zetten dit allemaal even voor je op een rijtje.

De inbouwkoelkast

Na decennia lang tegen kleine witte koelkasten aangekeken te hebben, was de komst van de inbouwkoelkast een ware verademing. Deze koelkast is namelijk mooi weggewerkt in de keuken: je ziet hem niet en er zit een keurig deurfrontje voor in dezelfde stijl als de rest van je keuken. Dat is niet alleen mooi en geeft rust in je interieur, maar het bespaart ook ruimte. We zijn allemaal dus nog steeds heel blij met de inbouwkoelkast.

Maar vanuit Amerika is er een nieuwe trend overgewaaid, waar mensen steeds vaker voor kiezen:

De vrijstaande koelkast

En dan bedoelen we niet het kleine brommende koelkastje van vroeger. Nee, we hebben het hier over een serieuze vrijstaande koelkast met veel ruimte en oog voor design en technologie. Het voordeel van een vrijstaande koelkast, is natuurlijk dat je hem kunt neerzetten waar je wil. Je bent tenslotte niet gebonden aan kastruimte in je keuken. En daarbij zijn ze meestal voordeliger en energiezuiniger dan de inbouwmodellen.

Voor welke koelkast je kiest, hangt dus helemaal af van je smaak en de ruimte die je hebt.

Om je te helpen en inspireren, presenteren we hier met heel veel trots van elk soort twee  fantastische modellen.

Vrijstaande side-by-side koelkast Liebherr SBSbs 8673

SBSbs-8673-vrijstaande-inbouw-koelkast-Liebherr

Deze dubbeldeurs koelkast is voor iedereen die op zoek is naar een stoer vormgegeven krachtpatser met veel koel- en vriesruimte. Stoer, want hij is gemaakt van BlackSteel: een exclusief en duurzaam materiaal dat je heel makkelijk kunt schoonmaken. En vingerafdrukken zie je er bijna niet op!

Deze premium koelkast heeft BluPerformance techniek, ofwel: meer ruimte, betere koelprestaties en lager geluidsniveau en energieverbruik.

Het koelgedeelte heeft drie BioFresh 0°C laden. Je kunt zelf de luchtvochtigheid instellen, zodat je vlees, vis, zuivel, groente en fruit extra lang kunt bewaren. En geur en smaak gaan tot drie keer langer mee dan in een gewone koelkast.

Makkelijk: het vriesgedeelte hoe je nooit meer te ontdooien, want het NoFrost systeem vriest snel en zonder rijp in. Dat zorgt ervoor dat je vriezer altijd ijsvrij is.

En er zit ook een IceMaker in: altijd een voorraad perfecte ijsblokjes in huis!

ColourLine CN 4313 vrijstaande koel/vriescombinatie

CN4313-colourline-vrijstaande-inbouw-koelkast-Liebherr

Hou jij ook zo van kleur? Lees dan echt even verder! De populaire CN 4313 koel-vriescombinatie is nu namelijk ook verkrijgbaar in drie supertoffe kleuren: NeonOrange, KiwiGreen en FrozenBlue. En met de geïntegreerde handgrepen, passen deze knappe jongens perfect in een greeploze keuken.

Deze koelkast ziet er niet alleen fantastisch uit, maar heeft ook nog allerlei hele fijne slimmigheden. Door het NoFrost vriesdeel, hoef je nooit meer zelf te ontdooien. Hoe luxe! En dankzij DuoCooling is deze koelkast ook geschikt voor onverwarmde ruimtes vanaf 0°C. En met een A++ energielabel, is hij nog zuinig ook!

Van binnen is hij trouwens ook heel mooi. De hele koelkast heeft heldere ledverlichting, waardoor je je voorraad goed kunt zien. En het flessen-draagrooster zorgt ervoor dat je lekker veel flessen kwijt kunt.

Inbouwkoelkast IKF 3510

IKF-3510-vrijstaande-inbouw-koelkast-Liebherr

Heb je veel koelruimte voor flessen en drinkpakken nodig? Dit is de perfecte koelkast voor jou! In de IKF 3510 kun je namelijk wel twaalf flessen bewaren. En dat is veel meer dan je in een gemiddelde andere koelkast kwijt kunt.

Deze A++ koelkast is superzuinig en heeft een innovatief plateau dat je gemakkelijk kunt uitschuiven. Je kunt op dat plateau twee flessenhouders kwijt, die ruimte bieden aan elk zes flessen of drinkpakken. En als je de flessenhouders verwijdert, kun je er zelfs een krat bier in kwijt. Wil je je drankjes snel koud hebben? Schakel dan de automatische SuperCool functie in.

Met een inhoud van maar liefst 325 liter en veel handige extra’s is dit de ideale gezinskoelkast!

Luxe FrenchDoor inbouwkoelkast CBNes 6256

We kennen allemaal de koelkasten met een enkele deur die naar links of naar rechts draait. Een FrenchDoor koelkast is anders, want het koelgedeelte van deze super-de-luxe koelkast heeft twee deuren. Het voordeel daarvan is, is dat je makkelijker toegang hebt tot het extra brede koelgedeelte. Daarbij draaien de deuren minder ver je keuken in dan een grote enkele deur. Ruimtebesparend, dus je kunt er gemakkelijk een grote pan of ovenschaal in kwijt.

Ook deze koelkast heeft een NoFrost vriesgedeelte onderin: nooit meer zelf ontdooien. En de twee ruime laden zorgen ervoor dat je altijd goed zicht hebt op je voorraad. Deze topkoelkast is ook nog eens voorzien van tweezijdige LED zuilverlichting en de LED plafondverlichting, waardoor de koelkast overal eersteklas verlicht is.

Al onze FrenchDoor modellen zijn als PremiumPlus model uitgevoerd en voorzien van alle luxe kenmerken van Liebherr.

Deze koelkast is als CBNes 6256 ook als vrijstaand model verkrijgbaar.

Wil je meer weten over onze luxe koelkasten? 

Op Koelen.nl vind je nog veel meer informatie. En we vinden het natuurlijk ook gezellig als je even langskomt in onze showroom in Uithoorn. De koffie staat klaar!

Profielfoto van Liebherr
Liebherr
Handelsweg 30, 1422 DW  Uithoorn