Goede koffie maakt je leven leuker

Wie kan er zonder een lekker kopje koffie in de ochtend? Dat zijn maar weinig mensen.

24 Januari 2020

Het is dus zaak dat je kiest voor het perfecte koffiezetapparaat voor bij jou in de keuken. Geheel tegen je gevoel in, moet je deze keer niet gaan voor uiterlijk (past ‘ie wel mooi bij de rest van de apparatuur), maar voor kwaliteit van koffie. En dat valt nog niet mee. Zoveel mensen zoveel wensen zeggen ze wel, en dat is ook echt waar!

Koffie uit cups of pads?

Heb je ‘s ochtends enorme behoefte aan koffie, maar moet het vooral niet te lang duren? Dan is een apparaat met cups of pads de machine voor jou. Je hebt in een paar minuten koffie gezet en gedronken, want over het algemeen wordt de koffie uit deze apparaten niet heel heet. Dus heb je in een mum van tijd jouw bakkie “pleur” binnen en kan je dag beginnen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar. Van strak en modern tot retro in alle kleuren van de regenboog. Je kunt met deze apparaten dus precies kiezen welk apparaat het best in jouw keuken past. De koffiesmaken kun je ook variëren door verschillende cups of pads te gebruiken. Van extra sterke koffie tot koffie met exotische smaken, het kan allemaal.

Een pot vol koffie

Heb je niet genoeg aan één kopje in de ochtend, dan is een koffiezetapparaat met een pot voor meerdere kopjes echt iets voor jou. Je kunt het apparaat aansluiten op een timer, zodat je, zodra je je bed uitkomt, je eerste kopje kunt pakken. Ook deze apparaten zijn in veel verschillende modellen te koop. Je kunt hier meestal kiezen voor verschillende soorten “gewone” koffie die je in een filterzakje doet. Om toch wat variatie in smaak te krijgen, kun je er speciale siropen voor in de koffie bij doen (als de koffie eenmaal is doorgelopen).

Bonen malen voor echt verse koffie

Het staat natuurlijk schitterend op je aanrecht. Een koffieapparaat dat ook de bonen voor je maalt. Door deze speciale techniek, die steeds meer in opkomst is, heb je altijd de meest verse koffie die je je maar kunt bedenken. Met of zonder melkopschuimer, het kan allemaal. Deze bonenmalers zijn in verschillende varianten beschikbaar: voor een enkel kopje koffie, cappuccino, latte of espresso, maar ook voor een goede verse pot met koffie.

Koffie op je werk

Op je werk is koffie van levensbelang. Het zorgt voor een momentje van ontspanning, je maakt eens een praatje bij het koffieapparaat en het zorgt ervoor dat je, ook bij lange vergaderingen, scherp blijft. De keuze uit professionele koffiemachines is enorm! Ze zijn er in alle bovenbeschreven soorten, maar dan voor grootverbruik. Het is verstandig om voor je een offerte aanvraagt, bij je personeel te inventariseren waar de voorkeur naar uitgaat. Deze koffiemachines komen vaak met een onderhoudspakket en ook het bestellen van cups, pads, bonen of gemalen koffie kun je er over het algemeen direct bij regelen. Wanneer je kiest voor een huur- of leaseconstructie ben je zeker van onderhoudsbeurten. Zo zorg je ervoor dat je altijd verse koffie hebt in je bedrijf.

Reacties