Deze 3 apparaten mogen niet ontbreken in jouw keuken

De gemiddelde Nederlander brengt dag in dag uit behoorlijk wat tijd door in de keuken. Niet gek, want in deze ruimte bereid je ontbijt, lunch en diner.

Guido van Loon 08 September 2021

Daarnaast schenk je hier ook meermaals per dag drinken in. Er zijn tegenwoordig allerlei apparaten die jou bepaalde werkzaamheden uit handen kunnen nemen. In deze tekst zetten we dan ook 3 apparaten op een rijtje die niet mogen ontbreken in jouw keuken.

1. Koffiezetapparaat

Veel mensen beginnen de dag met een ontbijtje. Voor de een bestaat dit uit brood, terwijl de ander ontbijt met crackers of een bakje yoghurt. Daarnaast wordt er bij het ontbijt vaak een bakje koffie gedronken om de dag goed te beginnen. Sommige mensen gebruiken hier nog een filterapparaat voor, omdat zij dit gewoonweg de lekkerste koffie vinden. Toch zien we in steeds meer keukens een luxe koffiemachine terug.

Koffiemachines zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Neem bijvoorbeeld een machine van Jura. Dit apparaat beschikt over zeer geavanceerde technieken, waardoor je een kop koffie volledig af kunt stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Hierdoor ben je iedere ochtend weer verzekerd van een lekker bakje koffie. Een koffiemachine van Jura heeft bovendien een strakke uitstraling, waardoor hij probleemloos in een moderne keuken past.

2. Waterkoker

Niet iedere Nederlander staat ’s ochtends op met een kop koffie. Sommige mensen houden namelijk niet van deze warme drank. Geldt dit ook voor jou? Dan drink je mogelijk thee bij het ontbijt. Daarom mag een waterkoker ook niet ontbreken in jouw keuken. Veel koffiemachines zijn tegenwoordig in staat om – naast koffie – ook thee te zetten. Niet iedereen vindt dit prettig, omdat er een koffiesmaak aan het hete water kan zitten. Met een waterkoker voorkom je dit. Je gebruik dit apparaat namelijk alleen om water te koken, waardoor je normaal gesproken geen vreemde smaak proeft.

Komt er binnenkort een nieuwe keuken? Overweeg dan om jouw normale kraan te vervangen door een Quooker. Doordat deze kraan over een functie voor kokend water beschikt, is een waterkoker overbodig. Je zet de kraan simpelweg op de kokend water stand en je tapt direct een kop kokend water in. Wachten is op deze manier verleden tijd.

3. Keukenmachine

In een groot aantal keukens in ons land komen we tegenwoordig een koffiemachine en een waterkoker of Quooker tegen. Toch zijn dit niet de enige apparaten die je nodig hebt in jouw keuken. Bij het bereiden van maaltijden heb je soms ook machines nodig. Zorg er daarom ook voor dat je over keukenmachines beschikt. Moet je regelmatig ingrediënten met elkaar mixen? Dan komt een staafmixer van pas. Als je zo nu en dan bakt, is een Artisan keukenrobot van KitchenAid handig. Deze machine bestaat uit een mixer en een kom. Hierdoor kun je makkelijk en snel verschillende producten met elkaar mixen.

Reacties