Foto: Tegels-in-de-keuken-inspiratie-2

Tegels in de keuken: 4x inspiratie

Welke nieuwe tegels passen er in jouw keuken? We helpen je graag kiezen voor de perfecte stijl in huis!

Guido van Loon

Keuken tegels zijn er in oneindig veel kleuren, patronen, vormen en formaten. Zo zijn er moderne, klassieke, industriële en landelijke keuken tegels. We geven je hieronder graag 4x inspiratie voor tegels in de keukens.

Moderne tegel stijl


Een moderne stijl tegels geeft een eigentijdse look aan de keuken. Hierbij kun je denken aan een stoere betonlook tegel op de vloer en/of wand van de keuken. Betonlook tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren; van beige, bruin, grijs en wit tot zwart. Ook marmerlook tegels passen goed in een modern interieur. Wanneer je kiest voor een extra groot formaat tegel, is er minder voegwerk nodig én geniet jij van een extra strak resultaat.

Klassieke keuken

De klassieke keuken kenmerkt zich door klassieke elementen zoals een authentieke kraan, keukenkastjes en/of grepen. Ook het fornuis en de verlichting in de keuken kan een klassieke touch hebben. Wanneer je kijkt naar klassieke keuken tegels, zien we vaak kleuren zoals wit, bruin, beige, grijs of zwart terugkomen. Hierbij komt het marmerlook design tegel ook vaak terug, zowel tegen de wand als op de vloer. Of denk juist aan vrolijk gekleurde mozaïek tegeltjes tegen de achterwand van de keuken.

Landelijke tegels

De populaire houtlook tegels zijn het beste voorbeeld van een landelijke tegel voor in de keuken. De warmte en gezelligheid van de houtlook tegel sluit helemaal aan bij de look van een landelijk interieur. Leg de houtlook vloertegel in een mooi visgraat of Hongaarse punt patroon. Ook staat deze landelijke tegel prachtig tegen de keukenwand. Een stoere natuursteenlook tegelvloer past ook mooi binnen een landelijk interieur.

Industriële tegels in de keuken


Het industriële interieur van de keuken komt vooral terug in stoere en robuuste materialen zoals hout, beton, steen, ijzer, staal en/of koper. Grote keukenkasten en zichtbare leidingen sluiten helemaal aan bij deze stijl. De tegels die hier mooi bij passen zijn betonlook tegels, natuursteenlook tegels en/of houtlook tegels. Door het kiezen van de juiste kleur en design tegel, past deze helemaal binnen jouw unieke stijl. Een laatste populaire trend die we graag uitlichten is de roestlook tegel. Deze tegels zijn gemaakt met invloeden van roest en/of metaal en past dus ook perfect binnen de industriële stijl.

Welke tegels komen er in jouw keuken?

Weet jij al welke tegel perfect past in jouw huis? Het mega assortiment van TegelMegaStore geeft je een uitgebreide keuzevrijheid. Wees niet bang om verschillende kleuren, designs, vormen en afmetingen tegels te combineren met elkaar. Creëer jouw eigen unieke look!

Reacties