Hoe kun je een sfeervolle keuken creëren voor de feestdagen?

De keuken is de plaats in huis waar je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt tijdens de  feestdagen. Daarom alleen al zou iedereen zijn keuken mooi moeten aankleden. 

Bij het aankleden van de keuken moet je niet alleen denken aan bijvoorbeeld kerstversiering maar zeker ook aan de juiste keukenverlichting. Wanneer de keuken beschikt over de juiste keukenverlichting en daarnaast ook nog is voorzien van leuke kerstversiering, dan wordt het ook leuk om in de keuken te zijn.

Hoe kun je een sfeervolle keuken creëren voor de feestdagen?

Om de juiste sfeer in de keuken te krijgen is allereerst de basis verlichting erg belangrijk. Nu is in de meeste keukens de basisverlichting wel op orde maar kan er nog veel worden gedaan met sfeerverlichting. Sfeerverlichting of keukenverlichting aanschaffen of aanpassen dat doe je niet zomaar. Denk goed na waar je meer keukenverlichting zou moeten hebben en bekijk hiervoor ook de plaats waar de stopcontacten zitten zodat je weet wat je voor een keukenverlichting kunt aanschaffen. Te denken valt hierbij aan spotjes die je onder de keukenkasten kunt plaatsen.

Wanneer de eettafel ook in de keuken aanwezig is dan kun je deze voorzien van sfeervolle kerstdecoratie voorzien van lampjes of kaarsen. Of plaats op de tafel een etagère die je dan weer voorziet van lampjes of kaarsen. Boven de tafel kun je werken met snoeren met kerstverlichting of gebruik maken van een hanglamp voorzien van een lamp die je tegenwoordig in vele sfeervolle kleuren kunt kopen.

Extra sfeerverlichting of keukenverlichting aanschaffen

Tegenwoordig wordt er steeds meer led verlichting gebruikt in en om het huis. Omdat het één van de meest energiezuinige vorm van verlichting is en zeer veelzijdig kan worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan ledstrips die je eenvoudig op de keukenkasten aanbrengt maar ze kunnen ook geplakt worden onder de boven- of onderkasten. Of versier de ramen met ledstrips die verkrijgbaar zijn voor binnen en buiten gebruik.

Wanneer je een vitrinekast in de keuken hebt staan dan kun je aan de binnenkant hiervan een spotje monteren of plak ledstrips aan de binnen of buitenkant van je kast aanbrengen, waardoor zo de inhoud van je kast wordt aangelicht. Zet daar dan je allermooiste (kerst) servies in.

Wanneer je de keuken een echte kerstsfeer wilt geven dan kun je een guirlande voorzien van lichtjes op de keukenkasten of op de vensterbank plaatsen. De vensterbank leent zich natuurlijk voor veel meer versiering; bijvoorbeeld één of meerdere mini kerstboompjes of gewoon kaarsen op een rij.

reacties
anderen bekeken ook

Flessenrek met verlichting

Verlichting in de keuken

Jansen & de Bont Gesture Controlled verlichting

Tips voor verlichting in de keuken: led of tl?

Guido van Loon
Advertentie
Advertentie
Advertentie