Foto: 2017-09/keukenblad Cosentino.png

Daniel Germani en Dekton® by Cosentino presenteren baanbrekende nieuwe “Industrial” Collection

Dekton®, het innoverende ultracompacte oppervlak van Cosentino voor architectuur en design, brengt de Industrial collectie op de markt.

De collectie bestaat uit vier ecologische grensverleggende kleuren in een urban stijl. De collectie is ontworpen in samenwerking met architect en ontwerper Daniel Germani, voor projecten in architectuur en design van kracht en persoonlijkheid te voorzien.

De Dekton® Industrial collectie is verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren: Nilium, Radium en Orix, evenals de bekroonde kleur Dekton® Trilium (in 2016 op de markt gebracht). Nilium, Radium en Trilium zijn gebaseerd op de schoonheid van verweerde, verroeste metalen met onregelmatige, organische patronen. Dit geeft de platen een hybride uitstraling van door weersomstandigheden verweerd metaal en exotische natuurstenen. Orix geeft de slijtage van cement weer en de biologische transformatie van steen.


Trilium Orix

Daniel Germani, ontwerper van de collectie: “De Industrial Collection van Dekton® is ontworpen om na te denken over de schoonheid van metalen en cement in al hun fases. Het is een eerbetoon aan de ongelofelijk mooie imperfecties van het oxidatie- en slijtageproces dat bepaalde materialen doormaken. De onvergelijkbare technologie van Dekton® heeft ons de nodige hulpmiddelen voor onderzoek en design verschaft en het resultaat is een kleurenserie die de rijkdom en de diepte van een natuurlijk en organisch proces onderstrepen".

In het kader van haar inzet voor duurzaamheid besteedt Cosentino een deel van haar R&D-budget aan de creatie van steeds milieuvriendelijker producten. Het Dekton® oppervlak is een trouwe weerspiegeling van dit duurzaamheidsbeleid als gevolg van een reeks maatregelen van Cosentino ter verwezenlijking van een werkelijk verantwoorde productie van het materiaal. Systemen om de lucht in de fabrieken schoon te houden, methodes die energie-efficiëntie garanderen, duurzame toepassingen en systemen ten behoeve van het waterbeheer of de nuttige toepassing van het afval om het doel van "nul lozingen" te bereiken, maken deel uit van deze duurzame acties die ten uitvoer zijn gebracht in de productie van Dekton® en de rest van de producten van Cosentino.

Juist op het gebied van de nuttige toepassing van afval en de keuze voor een model van circulaire economie is Cosentino, in de creatie van diverse Dekton® kleuren, materialen gaan gebruiken die afkomstig zijn van de afvalstoffen van het productieproces zelf. Trilium en Radium, twee van de kleuren van de Dekton® Industrial Collection, zijn daar een duidelijk voorbeeld van omdat ze voor 80% worden gemaakt van gerecycled materiaal.

Dekton® Industrial, de meest onbevangen en baanbrekende collectie van Dekton®

De Industrial Collection zal ongetwijfeld de meest onbevangen en baanbrekende kleurenserie van Dekton® worden dankzij het urban karakter, een stijl die in de jaren 80 de overhand toen lofts in populariteit groeiden met deze esthetische lijnen. Deze zogenaamde in construction trend, die perfect bij de constante groei en renovatie van steden past, maakt nu een revival door om zich te vestigen als een permanente stijl in modern interieurdesign. Onderdeel van deze trend is het tonen van ijzeren balken en bakstenen die niet langer verborgen worden maar juist onderdeel uitmaken van het ontwerp.

Dekton® Industrial biedt een oppervlak met een ruwe, sterke, gedurfde, karaktervolle uitstraling waar orde en wanorde perfect samengaan. Met Dekton® Industrial wordt de trend van metalen, kleuren met een roest of cement van vroeger nieuw leven ingeblazen, met verbeterde eigenschappen dankzij de innovaties van Cosentino.

Dekton® Industrial heeft een matglanzende afwerking die nooit eerder in dit soort materialen te zien was. De uitstraling van de vier kleuren varieert afhankelijk van de hoek waarin het licht op het oppervlak valt. Zo ontstaat een esthetisch verrijkte uitstraling met vele afwisselende en subtiele effecten.

De Dekton® Industrial-collectie met zijn gebroken harde en grafische texturen wordt de perfecte optie voor toepassingen in grote commerciële en architectonische projecten dankzij zijn sterke en overweldigende esthetiek en de opvallende technische prestaties die Dekton® kenmerken: weerstand tegen ultraviolette stralen, tegen slijtage, vlekken en thermische schokken en de vervaardiging in platen van groot formaat (tot 144 cm x 320 cm) en in verschillende diktes (20 mm, 12 mm en 8 mm). Dekton® Industrial is ook de ideale keuze voor elke toepassing in huis zoals werkbladen, vloeren, wandbekledingen of badkamers.

Met Dekton® kunnen naadloze, grenzeloze, onafgebroken oppervlakken en ruimtes zowel binnen- als buitenshuis worden gecreëerd.

Dekton® Industrial bestaat uit de volgende kleurschakeringen:

Trilium:

Dekton® Trilium biedt een mix van kleuren geïnspireerd op vulkaangesteente met diepzwarte en grijze nuances. Trilium is in 2016 ontstaan als de eerste milieuvriendelijke kleur van Dekton® omdat het voor 80% uit gerecycled materiaal is gemaakt. Trilium heeft talrijke onderscheidingen binnengehaald zoals de prijs voor Design en Innovatie 2016 van het Spaanse tijdschrift Fuera de Serie, de prijs Best of the Year 2016 van het Amerikaanse magazine Interior Design en de prijs voor Product van het Jaar 2016 van het Amerikaanse tijdschrift Architectural Record.

Radium:

Dekton® Radium vertegenwoordigt een plaat van met zuur geoxideerd en ontleed staal die de warme uitstraling van oranje en bruine kleurschakeringen perfect combineert met het koele karakter van blauw- en groenachtige tinten. Dekton® Radium wordt voor 80% uit gerecycled materiaal vervaardigd tijdens een duurzaam productieproces.

Nilium:

Dekton® Nilium is het minimalistische onderdeel van de Industrial-serie. Dekton® Nilium is geïnspireerd op metaal en biedt een subtiele mix van wit- en grijstinten. Op verfijnde wijze verschijnen warme kleuren die het begin van het oxidatieproces van een materiaal vertegenwoordigen.

Orix:

Dekton® Orix is een verweerd cement waarin de industriële schoonheid zich onderscheidt door zijn ijzige, koele en verscheurde karakter. De kleurencombinatie, vertegenwoordigd door een tweedeling tussen nieuw en verweerd, is gebaseerd op verschillende kleuren grijs, blauw en groen.

Reacties