Groene keuken met houten werkblad: schitterend!

Het pakt adembenemend mooi uit!

23 Augustus 2020

Groen was niet direct een kleur die ze in hun keuken wilden, biechten Erik en Fleur uit Vleuten op. Tot ze in de inspirerende keukenshowroom komen van Artic Keukens in Utrecht. De eerste keuken die ze zien vinden ze prachtig.

Ze weten het direct: er komt groen in de keuken. Ze dubben nog even of ze de hele keuken groen maken of dat ze de groene keuken combineren met wit. Best een spannende afweging. De keus valt op het laatste.

Sociale keuken

Fleur en Erik komen de showroom binnen met het idee om een schiereiland als kookeiland te nemen. Ook willen ze de opstelling veranderen om invallend licht beter te benutten.

De hoge kast die in de oude keukenopstelling links staat, moet verplaatsen naar het rechterdeel van de keuken. Eventueel wil Fleur nog een bar, maar dat blijkt bij deze afmeting keukenblok te krap.

Nadat ze keuken inspiratie tussen allerlei prachtige showroomkeukens hebben opgedaan komen ze uit bij een keukenopstelling waar ze de ruimte in kijken. Dit lijkt ze fantastisch gezellig, zeker wanneer ze samen in de keuken zijn.

Terwijl je kookt hoef je je niet om te draaien, maar kun je lekker samen keuvelen en ook je eten in de gaten houden. Niks van wat op de kookplaat gebeurt ontgaat je, ook al ben je in gesprek. Fijn.

Erik en Fleur hebben al wat keukenervaring, en ze kiezen bij de aankoop van deze nieuwe keuken heel bewust voor de grootste koelkast die er is. Hij reikt tot twee meter hoog en wat kunnen ze hier veel in kwijt.

Ideaal voor veel boodschappen èn als je van lekker koken houdt

Koken doen ze veel met de stoomoven, die echt een vooruitgang is op het gebied van gezond en smakelijk koken. Hete stoom zorgt ervoor dat het eten gaart maar dat ook vitamines, look en textuur blijven behouden.

Ook het opwarmen van een maaltijd gaat beter, dankzij het toevoegen van stoom. Een schotel droogt zo minder snel uit.

Makkelijk push-to-open

De keuken is strak greeploos waar ze blij mee zijn. “We vinden strakke keukens mooi en we zijn denk ik niet zo van de grepen. Ik zou echt niet geweten hebben welke handgreep ik zou hebben moeten kiezen.”

“Het push-to-open systeem bevalt prima. Eerst waren we sceptisch over deze nieuwe openingstechniek. We dachten dat het snel zou slijten, omdat we dit elders met goedkope keukens ondervonden hadden.”

“Maar de verkoper bevestigde dat de kwaliteit van dit open- en sluitsysteem ver ontwikkeld is. De kans op slijtage zou er niet zijn. Daar gaan we dus gewoon van uit.”

Groene keuken houten blad

Wordt het mat of hoogglans? Erik en Fleur willen graag een houten werkblad, dat is een gegeven. Bij het houten werkblad (van het duurzaam geproduceerde Greenpanel) dat ze op het oog hebben, vinden ze matlak mooier.

Zou je nu even om een hoekje kijken in deze keuken, dan snap je wat we bedoelen. De matgroene keuken oogt chique en sfeervol, prachtig voor een keuken die bedoeld is als woonkeuken.

De vensterbanken in hetzelfde materiaal staan warm en maken het af. Ideetje van Artic.

Maximale inspanning

Artic Keukens adviseert over het lijnenspel in de keuken, belangrijk in een moderne, gladde keuken. Vanuit dat oogpunt zijn de lades verborgen achter kasthoge fronten, zodat er zo min mogelijk onderbrekingen in de keukenlijnen zitten.

Artic Keukens blijkt een keukenzaak te zijn waar goed wordt meegedacht en het maximale wordt gedaan voor de klant.

Artic Keukens is in 2019 in Utrecht geopend. Het moederbedrijf kennen Erik en Fleur van hun ouders, die er al tot grote tevredenheid meerdere keukens hebben gekocht. Daarom ligt Artic voor de hand.

De netto, lage prijzen keukens en service met een 9+ doen Erik en Fleur goed.  

Wat in deze keuken ook mooi past is de werkbladafzuiging. Blij dat ze niet zo’n bak aan de wand hebben hangen! De keuken oogt ruimtelijker zo. De spotjes in de nisjes geven een huiskamersfeer.

Als het stel ‘s avonds bij elkaar zit en de dag doorpraat, zorgt dit voor een feeërieke achtergrond. Een keuken en woonkamer tegelijk.

Artic Keukens is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft acht showrooms door heel Nederland en wordt door ruim 2100 klanten op Qasa.nl gewaardeerd met een 9,7.

 

 

Reacties