Keukentip: Handige lifehacks voor in de keuken

We delen graag acht fijne lifehacks voor in de keuken. Lifehacks?! Je weet wel, van die handige trucjes waar oma vroeger wel raad mee wist.

Lifehacks?! Je weet wel, van die handige trucjes waar oma vroeger wel raad mee wist. Trucjes en handige vondsten die het leven makkelijker maken in de keuken. De keuken is een magische ruimte waar veel gebeurt, van een kop koffie klaarmaken tot koken en van kletsen tot aan schoonmaken. Handige lifehacks mogen dan zeker niet ontbreken! Daarom delen we graag acht fijne lifehacks voor in de keuken.

 • Eitjes koken met Baking Soda: 
  Een heerlijk gekookt eitje bij de lunch, maar het loskrijgen van de eierschaal is vaak een ramp. Na het koken de eitjes 'laten schrikken' met koud water helpt ook, maar wat dacht je van Baking Soda. Doe een halve theelepel Baking Soda in het water van de eitjes en de eierschaal gaat vervolgens veel makkelijker en sneller los.
 • Fruit sneller rijpen
  Geen zin om een week te wachten totdat die keiharde peer of kiwi eetbaar is? Stop hem dan in een bak met rijst. Want zo blijft het ethyleen langer hangen en daardoor wordt het rijpingsproces gestimuleerd.
 • Bruine bananen
  Bananen zijn heerlijk, maar ze krijgen snel een bruine kleur. Een simpele hack om je bananen langer goed te houden. Wikkel vershoudfolie om de steel van de banaan. Zo blijft de banaan langer goed en wordt deze niet zo snel bruin.
 • Uien snijden zonder traanogen
  Een ui snijden zonder traanogen? Dat kan! Leg de uien een half uur voor het snijden in de diepvries. De uien worden koud wat weer zorgt voor minder zwavel. Hierdoor zul je minder last hebben van traanogen.
 • Hartvormige cakejes maken
  Hartvorm cupcakes maken is heel gemakkelijk. Met behulp van een knikker kun je eenvoudig cupcakes bakken in hartvorm. Balletjes van aluminiumfolie maken werkt ook goed.
 • Boter zacht maken
  Hoe vervelend is het wanneer je boter niet zacht genoeg is. Met dit handige trucje is je boter zo zacht. Vul een glas heet water (uit de kraan of de waterkoker). Laat het glas staan totdat het warm is. Daarna giet je het water uit het glas, droog je het af en zet je het over de boter.
 • Gekristalliseerde honing
  Zet de honing pot zonder dop in een pan met handwarm water. Het water hoeft niet te koken. Door deze setting warmt de siroop zich langzaamaan op en krijgt het de vloeibare vorm weer terug zonder gezonde voedingsstoffen te verliezen.
 • Water koken
  Water koken zonder dat je water overkookt? Voorkom dit door een houten spatel overdwars over de pan te leggen. Het werkt echt!

Hoeveel van deze lifehacks wist jij al? Handige (tijdbesparende) tips waarvan je wellicht denkt; "Waarom weet ik dat nu pas". We zijn nooit te oud om te leren. Welke lifehacks gebruik jij regelmatig in de keuken?