Brabantia's StepUp pedaalemmers en Sort & Go afvalemmers cradle-to-cradle®

De StepUp pedaalemmers en de Sort & Go afvalemmers van Brabantia zijn Cradle-to-Cradle® gecertificeerd op niveau Zilver.

25 December 2021

De StepUp pedaalemmers en de Sort & Go afvalemmers van Brabantia zijn Cradle-to-Cradle® gecertificeerd op niveau Zilver. Het Cradle to Cradle instituut beoordeelt producten op kwaliteit van het materiaal, materiaalhergebruik, het gebruik van hernieuwbare energie en CO2-management, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Meer dan 1.000 producten van Brabantia ontvingen eerder al het Cradle-to-Cradle-certificaat op niveau Brons. Het toekennen van deze eerste certificaten op niveau Zilver past bij de doelstelling van Brabantia: 100% circulair design in 2035.

StepUp: de volgende stap in recycling

De StepUp pedaalemmers zijn gemaakt van 91% gerecycled plastic consumentenafval afkomstig uit Nederlandse huishoudens, 99% recyclebaar en gemaakt voor het recyclen van afval. Ze hebben een click-on labelhouder met gratis labels om een eigen recycle-systeem op te zetten. De pedaalemmers zijn ruimtebesparend, waardoor je er gemakkelijk twee of drie bij elkaar zet. De collectie is vanaf december 2021 verkrijgbaar in de winkels.

Sorteer je afval met Sort & Go

Met de Sort & Go afvalemmers in verschillende maten en kleuren maak je je eigen sorteerstraat. De rechthoekige bakjes zijn uitermate geschikt voor het scheiden, verzamelen en vervoeren van afval. De afvalemmers passen in elke hoek of tegen de muur en met het grote handvat draag en leeg je ze met gemak. Na gebruik zijn de Sort & Go afvalemmers 100% recyclebaar.

CEO Tijn van Elderen omschrijft het toekennen van de eerste Cradle-to-Cradle-certificaten op niveau Zilver als een groot compliment: “Om de hoge Cradle-to-Cradle-score te behouden moeten we onze producten continu verduurzamen op belangrijke punten. Daarnaast vergt het ook een nauwe samenwerking met onze leveranciers, want de gehele samenstelling van de producten moet bekend zijn. Ook de regelgeving wordt steeds strenger. Het feit dat de StepUp pedaalemmers en de Sort & Go afvalemmers zijn bekroond met een Cradle-to-Cradle-certificaat op niveau Zilver past bij ons streven om tijdens de productie 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen te gebruiken. Als familiebedrijf willen we er namelijk alles aan doen om een mooiere wereld achter te laten voor de volgende generatie. En uiteraard is het ons doel om in 2022 meer van onze producten te kunnen voorzien van een certificaat op niveau Zilver.”

Ruim een eeuw kwaliteit en design

Brabantia startte in 1919 als Van Elderen & Co in Aalst (Brabant) met de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters. Gedurende de jaren is Brabantia uitgegroeid tot een wereldwijd en koninklijk interieurmerk, bekend om de slimme, stijlvolle en duurzame huishoudelijke producten. De eerste pedaalemmers werden gemaakt in 1952. Een ander hoogtepunt was de introductie van de iconische Patrice-print in 1969, gevolgd door de beroemde kunststof kurkentrekker in 1985. Hedendaagse favorieten zijn de unieke Bo Touch Bin en de Linn Collectie. Producten die als stijlvol onderdeel van het interieur de dagelijkse klussen plezieriger maken.

Meer informatie: www.brabantia.com

Reacties