Foto: Noracare

noracare rubber vloeren erkend met gouden Cradle to Cradle Certified®-certificering

Eerste rubberen vloer ter wereld met de gouden certificering

19 Februari 2024

De noracare rubber vloeren van nora® by Interface zijn als eerste ter wereld bekroond met de gouden Cradle to Cradle Certified®-certificering van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Dit toonaangevende instituut op het gebied van productbeoordelingen zet zich met de certificering in voor de ontwikkeling en bevordering van een circulaire economie. 25 van de 45 kleuren uit het noracare seneo en noracare uneo productassortiment hebben de gouden certificering ontvangen vanwege de hoge recyclebaarheid. Als wereldwijde marktleider van rubber vloerbedekkingen draagt nora® by Interface met haar producten bij aan duurzame eco-efficiëntie in de vloerenindustrie.

"We hebben onze producten en processen de afgelopen jaren voortdurend ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid. We zijn dan ook trots op onze teams dat deze tomeloze inzet nu beloond is met het behalen van de gouden Cradle to Cradle-certificering, en zijn gemotiveerd om ons werk voort te zetten," aldus Rob Heeres, Managing Director van nora®.

Gouden en zilveren certificering voor het nora® assortiment

Voor de rubbervloeren van nora® worden verschillende kleurpigmenten gebruikt voor het optimale resultaat. Al deze kleurpigmenten zijn individueel geëvalueerd en gecertificeerd. Naast de 25 gouden certificeringen zijn de overige 20 kleuren uit het noracare seneo en noracare uneo assortiment bekroond met de zilveren certificering.

Meer informatie: www.interface.com

Reacties