G-keuken met bar: toppunt van comfort en gezelligheid

Wat is het summum van gezelligheid? Lekker samen aan een bar eten. Of bezoek dat gezellig neerstrijkt aan de bar wanneer je bezig bent, denken Marianne en Bram

Nu ze hun G-keuken met bar hebben, willen ze hun bar voor geen goud meer missen. Hoe dat vorm gegeven moet worden, daar ontbreken de ideeën nog over. Artic Keukens Utrecht blijkt de perfecte adviseur met veel verstand van zaken.

Omdat Marianne en Bram nog geen idee hebben over hun nieuwe keuken qua opstelling en qua kleur, oriënteren ze zich eerst op internet.

Een G-keuken trekt hen wel, waarbij dan het extra deel door de bar wordt gevormd. Hier gaat Artic Keukens mee aan de slag.

Nauwkeurig wordt deze ingedeeld, krijgen de verschillende zones een plek aan de hand van de ruimte, de lichtinval, de aanwezigheid van ramen en deuren en de wensen van de kopers.

Echt een keuken op maat, een persoonlijke keuken in G-vorm die je niet één op één ergens anders kunt neerzetten.

Kleur verbindt keuken en vloer

Over kleuren laten ze zich adviseren. De vloer is dominant met een kleurige natuursteen vloer. Dat betekent dat de aanblik van de keuken rustig moet zijn. Het wordt een zandkleurige tint die prachtig past bij de vloer.

Ook gaat de voorkeur uit naar een gekleurde wand achter het kookgedeelte. Dit wordt grijs/kiezelgroen.

Het aardige aan deze tint is, dat de kleur niet in de vloer zelf zit maar er tegenaan schurkt. Dat geeft een spannend effect. Het is aanvullend en versterkend zo. Knap gedaan!

Combineer je een granieten aanrecht met deze moderne keuken, dan ontstaat een opvallend harmonieus plaatje waar ze erg blij mee zijn. Ook de keukenverlichting is uitstekend afgestemd op de keuken.

Geen hoofd stoten

Als je goed kijkt, ontbreekt de afzuigkap in de keuken. Hier heeft Marianne al zo vaak haar hoofd aan gestoten dat ze absoluut nooit meer een wandafzuigkap wil. Nu is er een inductiekookplaat met werkbladafzuiging. Dat bevalt erg goed.

Wist je dat deze afzuiging zo goed werkt dat je ook aanbrandluchtjes niet meer ruikt? Je moet dus wel een alerte kok blijven….

De hoekige Quooker kraan past ook goed in het ontwerp van deze G-vormige keuken. In de showroom zijn diverse modellen kranen te bewonderen, zoveel keus maakt het lastig! Op advies kiezen ze het hoekige model, ze zijn er blij mee.

Speciale handgrepen in G-keuken

De handgrepen in deze G-keuken zitten bovenop de kastdeuren, in plaats van geschroefd op de fronten. Dit is een speciale wens voor hun dochter zodat zij ook goed de deuren kan openen. En het bevalt henzelf ook prima.

Afvalbakken zijn subtiel verwerkt in een ingenieus afvalsysteem dat naar buiten komt als je aan de bakken trekt. Dat maakt het werken in deze praktische keuken plezierig. En er zijn geen losse prullenbakken meer. Zo toont de keuken netter.

Rustiger ook, maar dat komt ook door de ladeverdeling.

De bestekla, die van zichzelf niet hoog is, kan best opgenomen worden in een grotere la. Zo breng je het aantal losse fronten terug, maar ook het aantal lijnen en handgrepen. En dat geeft een serene sfeer.

G-keuken kopen? Welke keukenzaak kiezen?

Vind de mooiste voorbeelden van G-keukens bij DB KeukenGroep. Wij werken landelijk en streven dagelijks naar de hoogste klanttevredenheid. Keuken inspiratie voor alle stijlen keukens, netto lage prijzen, montage door eigen vakmensen, perfecte service en eigen opleidingsinstituut.

Artic Keukens in Utrecht is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft ook nog vestigingen in Haarlem, Berkel en Rodenrijs, Sint-Annaland, Goes, Rijssen, Nunspeet en Kesteren. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met een 9,7 op het onafhankelijke platform Qasa.nl.