Foto: Viking-fornuis

Viking fornuizen: gemaakt om te presteren

De fornuizen van Viking staan al sinds 1984 garant voor professionele kwaliteit voor thuis.


De functionaliteit, duurzaamheid, veiligheid en het gebruiksgemak van deze Amerikaanse fornuizen bieden iedere veeleisende amateurkok het beste op kookgebied.

Het geëmailleerde kookoppervlak bestaat uit één geheel, met gietijzeren pannendragers en uiteraard de beroemde Viking-branders. Alle branders zijn identiek. De gaspitten hebben allemaal dezelfde diameter en zijn voorzien van het VariSimmer™ systeem. Daarmee zijn ze stuk voor stuk regelbaar van 120 watt (het vermogen van een theelichtje) tot maar liefst 4,8 kW. Ieder fornuis is bovendien voorzien van een wokbrander die regelbaar is van 120 watt tot 5,4 kW.

Gourmet-glo™
De extra grote knoppen zijn standaard in rvs uitgevoerd. De knoppen zijn eenvoudig af te lezen en hebben een 'druk&draai' kinderbeveiliging. De branders ontsteken bij iedere positie van de knop en ontsteken opnieuw wanneer ze doven, zelfs bij de laagste instelling. Viking kent zowel elektrische ovens als gasovens. Iedere gasovenis uitgevoerd met een broiler (Gourmet-glo™); een infrarode grill die in de gasovens binnen dertig seconden een oppervlaktetemperatuur van 800 graden bereikt. Een fantastische functie om bijvoorbeeld een perfecte crème brûllée te bereiden. De elektrische ovens bevatten een grill met een temperatuur van 600 graden.

Kleurrijk
De fornuizen van Viking zijn verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen (76cm. 91cm, 122cm, 152cm), drie typen warmte, vijf verschillende oppervlakte indelingen en maar liefst 12 verschillende kleuren. Dit voorjaar introduceert Viking 3 nieuwe eigentijdse kleuren, Cinnamon, Dijon, Wasabi.

Zo heeft Viking voor iedere kookliefhebber en elke keuken een passend fornuis dat zich kan meten met professionele apparatuur. Geïnspireerd op de kritische eisen van culinaire chefs, maar ontwikkeld voor het gebruik thuis. De ongekende prestaties van Viking zelf beleven? Dat kan tijdens speciale Viking workshops in de kookstudio van Viking in Genemuiden.

Kijk voor meer informatie op www.vikingrange.nl of www.alluance.nl.

Publicatiedatum: 20 april 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties