Foto: 2014/AGA-cooker-city60.jpg

AGA presenteert de City60 cooker

AGA City60: een compacte cooker met grootse kwaliteiten.

De nieuwe, compacte AGA City60 is perfect voor stadsappartementen, bescheiden woningen en zelfs woonboten. Kleiner van formaat, maar voorzien van alle kwaliteiten die je van een AGA fornuis verwacht.

Contemporary-HO-Door-Option

Met de lancering van de nieuwe AGA City60 is er nu een AGA cooker voor iedereen. Het fornuis beschikt over alle kookmogelijkheden van een grote AGA cooker, omhuld in een compactere, stadsvriendelijke verpakking. Met zijn 60cm breedte is hij simpelweg perfect voor kleine ruimtes.

Net als de andere AGA cookers is dit kleine broertje van gietijzer vervaardigd en werkt hij met stralingswarmte, waardoor alle smaken behouden blijven en gerechten niet uitdrogen. In de winter heerst er dankzij de AGA cooker een gezellige warmte in de keuken en in de zomer kan de AGA City60 worden in- en uitgeschakeld wanneer nodig. De mooi afgewerkte AGA City60 kan overal in de keuken worden geplaatst. Bovendien is het fornuis uitgerust met wieltjes, zodat deze tijdens bijvoorbeeld een verhuizing eenvoudig kan worden getransporteerd.

AGA City60: twee ovens

De AGA City60 beschikt over twee ovens – met braad-, bak- en sudderfunctie – en een kookplaat waarop gekookt en gesudderd kan worden. De bovenste oven kan worden omgeschakeld van bak- naar braadmodus. De onderste oven dient om gerechten te laten sudderen.

Veelzijdige kookplaat van AGA City60

Op de allround kookplaat van de AGA City60 kan zowel gekookt als gesudderd worden. Wanneer er op de plaat een pan staat te koken, kan de omringende ruimte worden gebruikt om een gerecht nog even door te laten garen. Wanneer er op de kookplaat een gerecht staat te sudderen, kan de ruimte eromheen worden gebruikt als warmhoudplaat, ideaal om bijvoorbeeld chocolade te laten smelten of boter zacht te laten worden.

Volledig programmeerbaar

Het duurt ongeveer 40 minuten tot één uur om de ovens volledig op te warmen. De kookplaat doet er ongeveer 10 minuten over. De ovens zijn onafhankelijk van elkaar én van de kookplaat te bedienen en de AGA City60 kan bovendien volledig worden geprogrammeerd. Zo kunnen er per dag drie programma’s worden ingesteld.

De AGA City60 is beschikbaar in 14 verschillende kleuren, waaronder de twee nieuwe tinten rose en lemon.

Meer informatie: www.aga.nl

Publicatiedatum: 2 augustus 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties