Er bestaan veel spoeltafels, welke is de juiste voor jou?

Er moeten veel vragen worden beantwoord bij het plannen van een nieuwe keuken en er moeten nog meer beslissingen worden genomen.

Hoe vind je de juiste spoeltafel?

Eén ondergewaardeerd element van de keuken is de spoeltafel. Hoewel het merendeel van de keukentaken rond de spoeltafel plaatsvindt, is de keuze van de spoeltafel vaak gebaseerd op oude gewoontes. Daarom is het de moeite waard om grondiger na te denken over jouw spoeltafel.

1, 2 of 3? Hoeveel spoelbakken heb je nodig?

Een pot met verbrande aardappelpuree op de bodem staat te weken in de spoelbak. Net nu je dringend pasta moet afgieten. Je denkt niet altijd twee stappen vooruit. Dit overkomt ons allemaal wel eens. In dergelijke omstandigheden kan een spoeltafel met twee spoelbakken nuttig zijn. Dit is ook praktisch als je graag jouw borden afspoelt. Spoel ze gewoon af met schoon water in de tweede spoelbak om van het schuim af te geraken en je bent klaar. Je kan, daarentegen, ook gaan voor een enkele spoelbak zonder verlek voor een opvallende verschijning in jouw keuken. Dankzij accessoires zoals inzetbakjes of een snijplank, verlies je geen ruimte, maar win je juist extra ruimte voor keukenwerk.

Klein en sierlijk of groot en imposant?

Vind je het leuk om veel ruimte te hebben? Een groot werkblad met veel ruimte voor fijnhakken, wegen, mengen, kneden en nog veel meer is een droom. Heb je echt een grote spoeltafel nodig? Soms kan een kleiner model dat bij de achtergrond past, volstaan. Hierbij enkele tips:

  • Ben je linkshandig? Kies dan een verlek aan de rechterkant van jouw spoeltafel. Na het afspoelen van de borden kan je ze altijd aan de juiste kant voor je zetten.
  • Zorg ervoor dat jouw spoeltafel niet meer dan 1,50 m van het fornuis verwijderd is. Dat betekent dat je voor de overgang van het spoelen naar het koken niet ver hoeft te gaan.
  • Een groot gezin, grote potten, veel spaghetti en nog meer bolognesesaus betekenen dat je verlangt naar een echt grote, diepe spoelbak. Daarin kan je veel gemakkelijker grote potten schrobben. Zelfs roosters, bakvormen of braadplaten zijn een makkie om schoon te maken in een diepe spoelbak.

Overzicht van de verschillende spoeltafeltypes

Er zijn veel verschillende spoeltafelversies, want naast een afdruipplaat kunnen andere accessoires bepalen hoe je werkt aan de spoeltafel. Als je een overzicht van de verschillende spoeltafeltypes wenst zoals hoekspoeltafels, enkele of dubbele spoelbakken met of zonder verlek, verdiep je dan verder omtrent welke spoeltafel geschikt is voor jouw keukenomgeving.

Voor meer informatie kan je steeds terecht op onze website.