Foto: German-Design-Award-voor-SieMatic-SLX-Ceramic

German Design Award voor SieMatic SLX Ceramic

De nieuwe SieMatic SLX Ceramic is met de German Design Award 2022 winnaar in de categorie "Excellent Product Design".

De internationale jury, bestaande uit 37 designexperts uit tien verschillende landen, bekroont excellent design dat zowel baanbrekend is als zich duidelijk onderscheidt van de concurrentie. De German Design Award is de hoogste prijs die door de Duitse Raad voor Vormgeving wordt uitgereikt. Erkend op en invloedrijk over de hele wereld is het een van de meest gerespecteerde prijzen op het gebied van industrieel ontwerp. Het is voor de tiende keer dat de German Design Award toonaangevende designtrends onderscheidt en bij een breed publiek bekend maakt. Elk jaar worden uitmuntende bijdragen aan productdesign, communicatiedesign en architectuur geselecteerd.

Inspiratie - Gemaakt in de keuken

Creativiteit begint thuis - en de nieuwe SieMatic SLX Ceramic biedt een enorm potentieel voor individueel creatief design. De greeploze SieMatic SLX met fronten en werkbladen van robuust keramiek is ideaal voor open, easy-living keukenontwerpen die voldoen aan de hoogste designstandaards. De indrukwekkende, natuurlijk ogende marmering loopt precies over in de uitsparingen tussen de praktische uittrekelementen. SieMatic heeft een breed assortiment keramische afwerkingen beschikbaar, van subtiel tot expressief. De led-verlichting in de horizontale en verticale greeplijsten laten het lijken of het delicate SLX werkblad zweeft, en geeft de hele keuken een subtiele en bijzondere sfeer.

Deze monumentale SieMatic SLX biedt een indrukwekkend zwart-wit contrast met de materiaalmix van keramiek, lak en glas.

Dit overwegend witte SieMatic SLX Ceramic keukendesign is een compositie van op zichzelf staande monolieten; het lijkt of een beeldhouwer de afzonderlijke elementen in perfecte proporties heeft geplaatst. Alle drie de keukeneilanden zijn uitgevoerd in wit Syros Blanco keramiek en verbonden door een zwart barblad dat zich bijna over de gehele lengte van de drie kubussen uitstrekt, waardoor de horizontale dimensie wordt benadrukt. Het centrale eiland is een praktische kruidentuin met een keramische plantenbak. Dit keramiek is ongevoelig voor krassen, vocht en zuur, terwijl het marmeren decor doorloopt over en voorbij de openingen tussen de kasten.

De impact van het hoge witte meubel achter de keuken is net zo indrukwekkend als die van de drie eilanden waar het op uitkijkt. Twee van de hoge elementen zijn zwart en staan iets naar achteren geplaatst ten opzichte van de rest. Zo wordt dit grote wandmeubel fysiek verdeeld in 5 optische secties. Een zone met thee-benodigdheden is aan één zijde van de hoge lotuswitte kasten verborgen met toch veel aandacht voor esthetiek en veelzijdigheid. Ook opvallend is een vijftal apparaten achter praktische schuifdeuren. De greeploze deuren gaan open wanneer er zachtjes op wordt gedrukt en kunnen zijwaarts worden weggeschoven. Een vaatwasser op ooghoogte achter het matzwarte segment tegenover de spoelbak opent wanneer er lichtjes op de deur wordt getikt. Wanneer verlicht, geeft het interieur van de bijna ondoorzichtige kasten van gerookt glas zich een beetje bloot. Ook de ruimte waarin de SieMatic SLX Ceramic is geplaatst, krijgt door zijn volume en illustere karakter een indrukwekkende uitstraling. Daardoor verhoogt het de holistische kwaliteit van de totale compositie.

De SieMatic SLX Ceramic in zwarttinten raakt de emotie door zijn combinatie van keramiek, fineer en nissen in geanodiseerd goudbrons.
De zwarte fronten met hun fijne witte aders en het op elkaar afgestemde delicate aanrechtblad van Storm Negro geven dit keukeneiland een kunstzinnig karakter. De hoge kasten aan de achterzijde zijn uitgevoerd in een donkere fineer en de ruimte rondom de compositie is eveneens mystiek. Dit zorgt ervoor dat de speelse SLX-greeplijsten meer op de voorgrond treden. Deze indruk van een bijna grafische uitstraling wordt nog versterkt door een afwisseling van het verticale en het horizontaal, en vergroot de invloed van de verlichting.

Teruggebracht tot de essentie, overtuigt deze SieMatic SLX door design en materiaal

Dit is een extraverte sculptuur, volledig omhuld met keramiek. Met een verlichte roestvrijstalen nis, fronten, eindpanelen en werkbladen in wit, sterk geaderd Syros Blanco keramiek. De SieMatic SLX Ceramic is daarmee zowel een bijna museale blikvanger als een praktische keuken. De fascinatie van het ontwerp begint bij het totaalbeeld en het opvallende decor, gaat over naar de nissen, om uiteindelijk uit te komen bij het slechts 6 mm dunne aanrechtblad dat lijkt te zweven. De geïntegreerde led-strips zijn variabel in kleurtemperatuur en helderheid in te stellen, afhankelijk van het tijdstip en de stemming.

Sinds de lancering in 2019 was en is de SieMatic SLX een internationaal succes dat zowel designjury's, architecten als eindklanten overtuigt. Een van de redenen hiervoor is de enorme mate van variatie als basis van de ontwerpfilosofie. Of het nu een Scandinavisch ontwerp in minimalistische wittinten, dan wel een sterk contrasterende expressieve orkestratie is van warme houttinten en koel roestvrij staal: met zijn heldere lijnen en brede scala aan varianten, materialen en kleuren durft deze keuken elke architectonische uitdaging aan en vervult hij zijn rol als het hart van de leefruimte.

Tot nu toe heeft de SieMatic SLX al vier top-designprijzen gewonnen: de ICONIC AWARD 2020: Innovative Interior "Best of the Best", de iF Design Award 2020, de Red Dot Design Award 2020 en de German Design Award 2021. Het SieMatic design- en technologieteam is verheugd dat de extreem uitdagende ontwikkeling van een SLX in keramiek nu is erkend met de German Design Award 2022.

Wereldwijd trendsettend in design, functionaliteit en kwaliteit

Op basis van haar bedrijfsnormen en eigen opvatting over waar de organisatie voor staat, is SieMatic van mening dat haar design, functionaliteit en kwaliteit tot de allerbeste behoren. Over de hele wereld vertrouwt SieMatic op meer dan 400 zorgvuldig geselecteerde en gekwalificeerde partners met circa 2.000 keukenspecialisten. De SieMatic-planners zijn zeer bekwaam in het ontwikkelen van de productportfolio en het opstarten van het ontwerpproces tussen adviseur en eindklant in hun zoektocht om de perfecte keuken te ontwikkelen. Zij creëren op maat gemaakte droomkeukens uit de bijna onbegrensde designopties door de meubelprogramma's, materialen, oppervlakken, accessoires en 1.950 speciale kleuren in fluweelmat en hoogglans. Dit ontwerpproces steunt voor alle partijen op emotie en moet daarom zeer plezierig zijn, want het resultaat is altijd persoonsgebonden: een SieMatic keuken als uitdrukking van persoonlijkheid en als centrale leefruimte voor wereldwijd veeleisende klanten.

"Keukens zijn veel meer dan het hart van het huis. En omdat we dat echt geloven, produceren we al meer dan 90 jaar tijdloze keukens. Hoogwaardige materialen in combinatie met onze lange geschiedenis van vakkundigheid - zo worden individuele keukens gemaakt, onafhankelijk van budget en vloeroppervlak, precies afgestemd op de behoeften van onze klanten. Wij zijn bijzonder verheugd over het doorslaande succes van SieMatic SLX. Ons innovatieve, greeploze keukenconcept overtuigde niet alleen vier designprijsjury's, maar is ook favoriet bij designliefhebbers en -kenners wereldwijd."

Daniel Griehl, CEO SieMatic

Reacties