Zorg voor goede afzuiging

Vervelende kookluchtjes in de keuken en de rest van het huis vermijden? Zorg voor een krachtige afzuiging!

 

Een keuken is niet compleet zonder een afzuigkap. Een afzuigkap moet zijn werk goed doen én mooi zijn. Hij hangt immers in het zicht en is een van de eyecatchers van uw keuken. Maar waar moet een goede afzuigkap aan voldoen? Superkeukens heeft enkele voorwaarden voor u op een rij gezet.

Uitstraling van de afzuigkap

De afzuiging die u kiest, is afhankelijk van uw keukenopstelling. Heeft u een kookeiland, dan zult u een andere afzuigkap kiezen dan wanneer uw keuken tegen de wand staat. Afzuigkappen voor kookeilanden hebben met name een designvolle en luxe uitstraling. Zo wordt de afzuigkap onderdeel van het interieur, bijvoorbeeld omdat de afzuigkap de uitstraling (en de functionaliteiten) van een lamp heeft.

Afvoer van de afzuigkap

Afzuigkappen moeten de lucht afvoeren, maar ze kunnen enkel afvoeren wanneer er toevoer is. Om een afzuigkap efficiënt te laten werken, moet er dus voldoende lucht worden aangevoerd. De lucht die u afvoert, kan op twee verschillende manieren worden afgevoerd. De meest voorkomende manier is afvoer naar buiten. Ook kunt u kiezen voor recirculatieafzuigkappen, waarbij de afgevoerde lucht opnieuw wordt gebruikt als aanvoer.

Afzuiging via de kookplaat

Een nieuwe trend is kookplaatafzuiging of downdraft-afzuiging. Hierbij is het luchtafvoersysteem geïntegreerd in de inductiekookplaat. Op deze manier worden kookluchten direct aangezogen en afgevoerd, zodat u geen luchtjes in uw keuken heeft die u ook in uw eetkamer of woonkamer ruikt. Bij Superkeukens hebben wij de beschikking over de kookplaatafzuiging van het Italiaanse merk Airforce. De kookplaatafzuiging Airforce Aspira Centrale B2 Octa koopt u nu tijdelijk extra voordeling, van € 1.799. voor slechts € 1.699. Bovendien ontvangt u er nu tijdelijk een gratis 4-delige pannenset van Sola bij cadeau! Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Breng een bezoek aan Superkeukens

Meer weten over de verschillende mogelijkheden van afzuiging? Of wilt u uw kookplaatafzuiging van Airforce aanschaffen? Aarzel niet en neem contact op met de keukenadviseurs van Superkeukens. Bekijk een overzicht van al onze vestigingen in Nederland en maak een afspraak met de Superkeukens-vestiging bij u in de buurt. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend langskomen bij onze vestigingen om inspiratie op te doen en de vele mogelijkheden te bekijken!