Foto: press_2013//itha-curva-afzuigkap.jpg

Vooruitstrevend design in nieuwe afzuigkappen van Itho

Inspirerende vormen gecombineerd met hoogwaardige technologie.

Inspirerende vormen gecombineerd met hoogwaardige technologie. Itho Curva.

Itho Keukenventilatie heeft haar assortiment afzuigkappen met maar liefst vijf designmodellen uitgebreid. De nieuwe kappen hebben een opvallende vormgeving, zijn gemaakt van een diversiteit aan duurzame materialen én bezitten de innovatieve functionaliteiten en technologieën die men van Itho gewend is.

 

De Designcollectie heeft verrassende ontwerpen passend bij elk interieur; van superstrak tot retro stijl, van een industriële tot een natuurlijke uitstraling. De verfijnde, strakke lijnen die typerend zijn voor Italiaans ontwerp zijn terug te zien in het design van deze nieuwe afzuigkappen. Met de introductie van de nieuwe designserie maakt Itho haar assortiment nog completer en speelt zij doeltreffend in op de uiteenlopende smaak van Nederlanders.

Design vergezelt functie

Itho heeft er bij het ontwikkelen van de designafzuigkappen voor gezorgd dat de fraaie vormgeving hand in hand gaat met de beste techniek. De kappen doen hun werk fluisterstil en aan de vijf nieuwe afzuigkappen zijn veel nieuwe (praktische) snufjes toegevoegd; zo hebben de meeste modellen een verzadigingsindicator voor vet- en koolstoffilter en is de nalooptijd van het afzuigen instelbaar. De randafzuiging zorgt voor een optimaal rendement en geurtjes, kookvocht en vet worden op een effectieve manier afgevoerd. Opvallend is dat de nieuwe kappen Mondo, Alito, Curva en Endora de unieke mogelijkheid geven de lucht in de keuken 24 uur te zuiveren, ook als de kap niet voor koken in gebruik is. Met deze innovatie garandeert ventilatiespecialist Itho een gezond en comfortabel keukenklimaat. Tot slot zit op het merendeel van de designafzuigkappen sfeervolle dimbare verlichting en is het bedieningsgemak optimaal. De meeste kappen zijn geschikt voor afvoer naar buiten of recirculatie. Binnen het designassortiment is een variëteit aan wand- en eilandschouwkappen en plafondunits verkrijgbaar in verschillende breedtematen.

Elke kap een eigen specialiteit

Alle designkappen hebben unieke eigenschappen en een eigen uitstraling. Hieronder staan enkele noemenswaardige specialiteiten uitgelicht.
- Centina: de Centina is een heel eigentijdse blikvanger met strakke belijning en geïntegreerde LED-verlichting. Het glas is in wit of zwart uitgevoerd.
- Curva: de zee inspireerde tot de krachtige golvende lijnen van de Curva.
- Endora: door de symmetrische belijning en de glazen kap doet deze afzuigkap denken aan een sfeervolle haard.
- Alito: in de Alito is een golvende RVS belijning gecombineerd met glaselementen.
- Mondo: de Mondo is ontwikkeld met een knipoog naar voorheen, de unieke ronde vorm en het hoogglans glas in wit of zwart geven een retro uitstraling. Wanneer de afzuigkap wordt aangezet komt deze in slow motion naar voren.

Publicatiedatum: 21 juli 2010

Reacties