Foto: 1e-sfeerbeeld-opbouw-afzuigkap-bron-miele

Je keuken is pas echt af met een mooie en slimme afzuigkap

Afzuigkappen zijn tegenwoordig niet alleen mooi vormgegeven, maar ook nog eens heel erg slim. Een design afzuigkap is dus een aanwinst voor je interieur.

Sandra van Koningshoven

Welkom in de wondere-wereld-van-afzuigkappen

De keuken is een ruimte waar we graag vertoeven. We koken er, praten bij na een werkdag en we tafelen er gezellig lang met vrienden of familie. Onze keukens selecteren we daarom zorgvuldig; hij moet praktisch zijn en vooral goed passen bij ons interieur. Aan een goede afzuigkap stellen we dezelfde eisen. Dat kan gelukkig, want er is ontzettend veel mogelijk. Een afzuigkap die vuile lucht afzuigt en daarvoor in de plaats frisse lucht naar binnen blaast bijvoorbeeld. Dat heet recirculatie. Of één in de laatste kleurtrends of een afzuigkap die eruit ziet als een hippe lamp. Het is er en je hoeft eigenlijk niet eens ver naar te zoeken.


De PlasmaMade® is een goed voorbeeld van een slim systeem voor in een afzuigkap. De fabrikant ontwikkelde namelijk een innovatief luchtfilter, dat voor een gezond binnenklimaat zorgt.

Wij zijn voor je op zoek gegaan en vonden de mooiste afzuigkappen.

DE OPMARS VAN DE DESIGN AFZUIGKAPWaar de één kiest voor een onopvallende inbouwafzuigkap, zal een ander juist kiezen voor een echte eyecather in zijn keuken. En de tijd dat afzuigkappen alleen maar in de standaard rechte vorm verkrijgbaar waren, is gelukkig al heel lang voorbij. Ze mogen gezien worden en daar springen fabrikanten enthousiast op in. Gelukkig maar, want daar zijn deze prachtige exemplaren uit voortgekomen. 

Afzuigkap met magische verlichting

bron: georgerobinsonkitchens

Dit juweeltje is gemaakt door Elica en heeft de toepasselijke naam ‘Star’ gekregen. In de lamp is een kokervormige afzuigkap van roestvrijstaal verwerkt, die zorgt voor sterke afzuiging en filtering van ongewenste geurtjes. De kookplaat en het omliggende werkgebied worden van daaruit uiterst functioneel verlicht. De lamp eromheen, met al zijn schitterende kristallen, zorgt voor een magische verlichting van je keuken. 

Afzuigkap voor je kookeiland

bron: Küppersbusch

Is het een lamp, is het een afzuigkap? Het is het allebei. Deze knappe jongens van Küppersbusch worden geleverd met afstandsbediening, hebben acht vermogensstanden en geven zelf aan wanneer de filters gereinigd of vervangen moeten worden. Hoe handig! En doordat ze bevestigd worden aan het plafond met staaldraden, kun je zelf de hoogte bepalen. 

Pastel in je keuken

bron: Ikea

Met deze wandafzuigkap van Ikea zit je altijd goed. Hij is uitgevoerd in pastelgroen, waardoor hij uitstekend in een keuken met zachte tinten past, maar ook zeker niet misstaat in een landelijke of strakke keuken. Het vetfilter is eenvoudig te verwijderen en mag gewoon in de vaatwasmachine. Geen gedoe, daar houden we van. 

Warm element in een stoere keuken

bron: Elica

De robuustheid van een aanrechtblad van beton laat zich prachtig combineren met de natuurlijke uitstraling van hout. Deze mooie afzuigkap is van Elica en komt uit de Bio serie en is ook in een wanduitvoering verkrijgbaar. Een leuk extraatje is, dat de je de verlichting kunt afstemmen naar je eigen behoefte. De led verlichting kan worden bijgesteld van helder wit tijdens het koken, naar warm geel als je gezellig zit te eten.

INGEBOUWDE AFZUIGKAPPEN DIE OOK NOG EENS SLIM ZIJN

bron: Miele

We kunnen ons ook voorstellen dat sommigen toch liever geen opvallende afzuigkap willen. In een keuken met een lage opstelling bijvoorbeeld, kan het mooier zijn om te kiezen voor een ingebouwd afzuigsysteem. Eén van de allernieuwste snufjes is downdraft werkbladafzuiging. Doordat deze systemen geïntegreerd worden in je werkblad, nemen ze nagenoeg geen ruimte in en zijn ze alleen zichtbaar als je ze gebruikt. 

Professionele afzuiging

bron: Cokoen

Dit uiterst vernuftige systeem van Bora is verkrijgbaar als recirculatie- of luchtafvoersysteem. Je kunt dus kiezen voor verversing van de lucht of reguliere afvoer naar buiten. Daarbij is deze kookveldafzuiging uiterst stil, energiezuinig en heel gemakkelijk schoon te houden. Ideaal voor de ambitieuze hobbykoks onder ons.

Bescheiden krachtpatser

bron: Miele

Nog zo’n slimme oplossing. Werkbladafzuiging, maar dan met een heel slim foefje wat het afzuigsysteem uiterst veilig maakt. En dat is zeker niet onbelangrijk. Om te voorkomen de gasvlam wordt aangezogen, doet de afdekking van de luchtsleuf dienst als barrière. Zo hoef je nooit bang te zijn dat het afzuigsysteem vlam vat. 

Downdraft op maat

bron: Gutmann

Dit innovatieve afzuigsysteem van Gutmann wordt op maat, om je bestaande kookplaat heen gebouwd. Dat maakt hem geschikt voor elke keuken. En de kookdampen die je maakt tijdens een avondje uitbundig kokkerellen voor vrienden, zuigt hij aan maar liefst drie kanten weg. Zo blijft je keuken altijd lekker fris.

Pop-up afzuigkap

bron: Franke

In sommige keukens is het moeilijk of zelfs onmogelijk om een traditionele afzuigkap op te hangen. Denk maar eens aan een kookeiland of een fornuis wat direct tegen een raam aan is geplaatst. Dan is deze pop-up downdraft afzuigkap van Franke dé uitkomst. Hij is namelijk volledig in het aanrechtblad verzonken, totdat jij hem nodig hebt. Daarbij is hij ideaal voor energiezuinige huishoudens, omdat hij de lucht kan circuleren. Dit voorkomt warmteverlies wat hem heel zuinig maakt.

 

Wil jij topkoks in actie zien en meer informatie over de apparatuur die zíj gebruiken?

Kom dan naar de Beurs Bouw & Wonen!

Reacties