Foto: franke-afzuigkap-downdraft

Pop-up afzuigkap Downdraft van Franke

Een afzuigkap die alleen zichtbaar is wanneer hij nodig is. Dat is de Downdraft van Franke Kitchen Systems.

Deze afzuigkap trekt zich namelijk volledig terug in het aanrecht als hij niet wordt gebruikt. Is hij wel in gebruik, dan trekt het stijlvolle ontwerp van de Downdraft de volle aandacht.

De Downdraft afzuigkap past zich eenvoudig aan op de wensen van de kok. De zwarte, glazen plaat in een roestvrijstalen frame komt op commando omhoog tot een maximale hoogte van 40 centimeter. Na gebruik zakt de kap weer terug in het aanrecht waar hij bedekt wordt door een zwart, glazen paneel. Dit frame sluit perfect aan bij de keramische kookplaten die steeds vaker worden gebruikt.

Franke afzuigkap Downdraft.

Technische eigenschappen

Naast het visuele en functionele karakter, heeft de Downdraft ook diverse handige, technische eigenschappen. De afzuigkap kent drie standen en een extra intensieve ventilatie met een maximaal vermogen van 725 m3. De verschillende niveaus zijn eenvoudig in te stellen met een touchscreen en afstandsbediening. De afzuigkap heeft daarnaast aan de bovenzijde een geïntegreerde ledbalk die voor verlichting rond de kookplaat zorgt.

Energiezuinig

De 88 centimeter brede Downdraft met geïntegreerde of externe ventilator kan voor zowel luchtafvoer als circulatie gebruikt worden. Deze circulatiestand vormt een ideale oplossing voor energiezuinige huizen. De circulatie zorgt voor een ventilatiesysteem met gefilterde lucht, waardoor er geen warmteverlies plaatsvindt.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: 'De Downdraft is dé uitkomst voor open keukens, kookeilanden, keukens onder een schuin dak of fornuizen die direct tegen een raam aan staan. In zulke keukens zijn hangende afzuigkappen vaak minder mooi, niet functioneel of zelfs onmogelijk om te plaatsen. Doordat de Downdraft uit het aanrecht komt, biedt de afzuigkap een oplossing voor dit soort situaties. En het ziet er ook nog eens heel chique uit. Deze kap past perfect in iedere moderne keuken.'

Meer informatie: www.franke.nl

Publicatiedatum: 16 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties