Foto: Teslion1

Het nieuwe keukenicoon: Teslion

De eerste recirculatiekap en designlamp in één

Beeldschoon in eenvoud en stijl en behorend tot de absolute top op het gebied van techniek én innovatie. Met Teslion krijgt niet alleen de keuken een metamorfose, het hele huis voelt anders aan.

De keuken is het kloppend hart van je huis. Hier wordt gekookt en gegeten. Maar vooral… geleefd, verhalen verteld, gelachen en de wijn ontkurkt. Dé plek waar vrienden en familie samenkomen. Teslion maakt van dé ontmoetingsruimte in huis een magische plek. En dat is geen grootspraak. Zo mooi kan innovatie zijn:
Teslion is ’s werelds eerste designkap die zorgt voor het beste klimaat in huis.
Bedacht, ontworpen én geproduceerd op Hollandse bodem. 100% Dutch Design dus. Achter dit beeldschone design gaat een technisch knap doordacht systeem schuil.

Krachtig, duurzaam en stil

De Nederlandse ontwerper en elektromechanicus Fred van Gelderen legde de lat torenhoog: “Teslion moest de meest krachtige performance leveren én duurzaam én buitengewoon stil zijn.” Het resultaat is een designkap die 96% van de lucht zuivert.
Want Teslion bevat niet (zoals de meeste afzuigkappen) één, maar víér filters. Uniek is dat de lucht bovendien ook gezuiverd wordt door het proces van ionisatie, ontdekt door één van grootste genieën uit de geschiedenis: Nikola Tesla.
Ondanks dit krachtige systeem is het geluid van de Teslion buitengewoon zacht. Zodat de keuken de plek is waar je wilt zijn, óók als er gekookt wordt. Van Gelderen: “Er zijn 6 standen. Zelfs op de hoogste stand kun je prima een gesprek voeren.”

Techniek does matter

Achter de schoonheid gaat puur vakmanschap schuil: in de recirculatiekap wordt vuile lucht opgezogen en schone, frisse lucht de ruimte ingeblazen. De lucht wordt eerst door een krachtige ventilator naar binnen gezogen, door een vetfilter en daarna door een vochtfilter geleid. Vervolgens komt de lucht in de ionisatieruimte met maar liefst twee ionisatoren. Als laatste wordt de dan praktisch schone lucht nog door een extra dikke actieve koolfilter van 4cm geperst om eventueel aanwezige allerlaatste restjes vuile lucht te verwijderen. Ter vergelijking: de meeste recirculatiekappen bestaan uit een enkele koolfilter van 1,5 cm, zonder ionisatie. Dit systeem is het hart van álle modellen. Daarmee is iedere Teslion topdesign én toptechniek in één.

  • Dankzij het proces van stukfabricage wordt aan iedere kap uiterste zorg en aandacht besteed
  • Er zijn verschillende modellen die harmonisch samengaan met andere keukenapparatuur
  • Luchtafvoer naar buiten is niet nodig, de kap kan op iedere plek bevestigd worden
  • Er wordt gebruik gemaakt van 100% recyclebare producten
  • Teslion komt in rvs en kan ook in vele andere kleuren geleverd worden
  • De led lampen hoeven niet vervangen te worden en geven een warm wit lich

Meer informatie over Teslion, klik hier.

Reacties