string(1) "p"

Living Kitchen 2019

Januari 2019 was de Living Kitchen 2019. Keukenglas doet uitgebreid verslag van de trends en nieuwe mogelijkheden die interessant zijn voor onze klanten!

Keukentrends voor 2019

Van 14 januari t/m 20 januari was weer de Living Kitchen beurs in Keulen. 
Een beurs die in het teken staat van trends en ontwikkelingen op het gebied van keukens.

17 januari hebben wij van Keukenglas ook deze beurs bezocht en we hebben wij een aantal mooie highlights voor jou op een rijtje gezet.


Trendkleuren en materialen

Een trend voor 2019, die wij vorig jaar ook hebben besproken, is dat we de keuken in zeer donkere tinten gaan zien. Van antraciet tot diep zwart en veelal matte afwerkingen. De donkere kleuren worden gebroken door natuurlijke materialen te gebruiken voor de afwerking, zoals hout.

 

Links: Mat grijze keuken met zwarte elementen

Rechts: Grijze keuken met mat zwarte afwerking en houten aanrecht

Glazen achterwand als keukentrend 

Ook al waren wij zelf niet met een stand vertegenwoordigd op de beurs, toch hebben we genoeg keukens gespot met een glazen achterwand. Het was een verademing om te zien dat dit een trend voor 2019 gaat zijn. Daar zijn we erg blij mee, want wij geloven dat er veel meer mogelijk is met glas. Het is meer dan alleen maar een praktisch product wegens hygiëne, wij zien het juíst als een esthetisch product, een design statement. 

 
Hightech trends

Behalve de traditionele trends, stond deze beurs ook in het teken van de toekomst. 
Zo gaan we steeds meer gebruik maken van virtual- en augmented reality. Het ontwerpen van je keuken is dan meer dan een 2d tekening. Met AR en VR breng je jouw ontwerp tot leven en met een VR-bril kun je zelfs in jouw nagebootste keuken rondlopen, meubels verplaatsen, kleuren aanpassen en materialen testen. 
Ideaal, zo kom je nooit meer voor grote verrassingen te staan! #wijzijnfan


SMART in de keuken

Dat SMART techniek een belangrijke rol gaat spelen zagen we bij meerdere stands. 
De wasmachine die gekoppeld is met je smartphone, de wijnkoeler waarvan je de temperatuur op afstand bediend, maar ook de slimme koelkast die je verteld of de deur nog openstaat of je melk niet meer houdbaar is.

De leukste trend die wij hebben gespot is misschien minder hightech en futuristisch, maar wij zagen er vooral de praktische voordelen van in.

We hebben het over de SMART monitor in je glazen achterwand. Ja, je leest het goed, een monitor IN je glazen achterwand.

Een glazen achterwand met een geïntegreerde monitor met uiteraard een film van keukenglas!

Hoe werkt dat dan? 
Er zijn verschillende technieken op dat gebied, maar je kunt zowel voor een spraak- als smartphone gestuurde monitor kiezen. 
Tijdens het koken kun je voortaan je favoriete spotify playlist aanzetten of via youtube samen met Jamie Oliver stap voor stap de perfecte guacamole maken.


Koken wordt veel leuker met Jamie in je keuken!

Maar ook netflix, google chrome en alle andere apps die op je android functioneren, kun je via de monitor streamen. 

Dit idee heeft ons erg enthousiast gemaakt, wij hebben dit dan ook mee terug naar Nederland genomen en gaan de monitor in onze glazen achterwand zeker verder ontwikkelen en uitwerken. 


Uiteraard houden we je graag op de hoogte via facebook en onze blog!