Black is the new grey!

Was grijs dé trendkleur voor 2018, is zwart dat voor 2019. Wij laten je zien hoe je deze kleur het beste in je keuken kunt verwerken. Lees snel verder!

All black

Afgelopen week hebben we onze facebook fans weer gevraagd naar hun mening, liever een zwarte of toch een witte keuken? Zwart is natuurlijk een harde kleur die we voorheen liever niet in ons interieur wilden gebruiken. Het kan namelijk heel uitgesproken en bepalend zijn. 
Daarom was afgelopen jaar vooral grijs terug te vinden als trendkleur in onder andere de keuken. Maar inmiddels hebben we zwart leren waarderen en daardoor ontstaan mooie en unieke combinaties in ons interieur. Met 62% waren onze fans het hierover eens, zwart in de keuken is meer geaccepteerd en bovendien populairder dan wit. 

Tips en advies

Wil ook jij meer zwart in je interieur maar weet je niet hoe je deze kleur in je interieur kunt toepassen?
Wij geven je graag wat tips en advies!

  1. Zwart is een neutrale erg licht absorberende kleur. Dat houdt in dat het licht niet wordt weerkaatst. Om te voorkomen dat je interieur gelijk heel donker aanvoelt, kun je ervoor kiezen om zwart te combineren met lichtweerkaatsende accessoires zoals glazen vazen of koperen schalen. 
  2. Wil je zwart in je interieur, maar niet gelijk het gevoel hebben dat je in een bachelor pad woont? Combineer het dan met zachte of warme tinten. Denk hierbij aan pastelkleuren of roze tinten. 
  3. Zwart komt in elk interieur anders over, afhankelijk van het natuurlijk daglicht/lichtinval en je gekozen lichtplan, is het verstandig om te kijken of de kleur daadwerkelijk ook bij je ruimte past. 
    Denk vantevoren goed na of je wilt dat je ruimte juist groot oogt of klein en knus. Aan de hand daarvan kun je bepalen op welke vlakken (muur/vloer/plafond) de kleur moet komen of dat je voor een minder drastische aanpak kiest en alleen voor zwarte accessoires en meubels kiest. 
  4. Weet je niet goed of zwart echt iets voor je is? Bezoek dan eens woonwarenhuizen die complete kamers hebben ingericht. Je krijgt een beter gevoel voor kleur en licht wanneer je dit in een kamer ziet. Onze tip; ikea heeft momenteel veel donkere interieurs ingericht!
  5. Leg je er ook bij neer als zwart gewoon niet je kleur is, een trendkleur is natuurlijk prachtig, maar bedenk goed dat je aan grote veranderingen lang vast zit. Soms is het verstandig om een trend te waarderen, maar ook eens over te slaan ;-)

Introducing BLACK!

Zwart kan, zoals gezegd, heel bepalend zijn. Mocht je toch huiverig zijn in het aanbrengen van zwart in je interieur, kun je ook spelen met vleugjes zwart.
Accessoires zijn dé perfecte manier om deze stellige kleur in je interieur te introduceren.


bron: couchstyle.de

Begin klein met een lijstje of vaas en breidt dit langzamerhand steeds verder uit en match dit met een mooie zwarte lamp of spiegel.


bron: designchairs

Heb je, net als ons, zwart al geheel omarmd? Is het niet alleen jouw favoriete kledingkleur, maar praktisch je leven? Dan is het een goed idee om zwart als blikvanger in je interieur te verwerken. 
Denk groot is hierbij het toverwoord! Kies bijvoorbeeld voor zwarte lambrisering (en houd het lief en vrouwelijk door bijvoorbeeld zwart met roze te combineren!).


bron: fairf

Of pak gelijk groots uit en kies voor niet alleen zwarte muren, maar ook voor een mooie diep zwarte vloer.


bron: vtwonen

Zwart is, behalve in je woonkamer, ook een mooie kleur om in je keuken te verwerken.

Bijvoorbeeld in de vorm van een glazen achterwand, dat is een keer wat anders dan tegeltjes of behang en door de afwerking en gebruik van kristalglas oogt het niet alleen heel chic, het weerkaatst licht en is dus minder donker dan een zwart geverfde muur. Dé perfecte blikvanger voor in je keuken dus!


bron: keukenglas

Uiteraard kun je ook hier nog een stapje verder gaan en kiezen voor een super all black keuken. Heel gewaagd, maar hier houden wij wel van!

bron: uwkeuken.nl


bron: lovt

Is je dit allemaal toch net even te heftig? Dan kun je ook in de keuken klein beginnen met accessoires. Zoals zwarte kandelaren op het aanrecht of eettafel. 


bron: kwantum

Ga je toch liever voor een accessoire dat meer blijvend is? Dan is een mat zwarte kraan met zwarte spoelbak ook een erg classy optie voor in je keuken. 


bron: loods5

Wij van keukenglas zijn er in ieder geval over uit, zwart is onze favoriet! Geef ons maar een all black interieur (matchend met onze all black soul ;-) ).