Dit moet je weten over een gestucte achterwand in je keuken

Droom je van een gestucte achterwand in je keuken, maar denk je dat het niet mooi blijft? In dit artikel lees je alles over de juiste bescherming van muren.

Bij het inrichten van een keuken zijn er tal van keuzes te maken. Naast de zoektocht naar de ideale kastinrichting, valt er ook voor de afwerking van de muren het een en ander te kiezen. Kies je voor een meer traditionele afwerking zoals bijvoorbeeld een tegelwand of past een strak gestucte achterwand meer bij jouw woonstijl. En is dat laatste nou slim als je weet dat spetters op de loer liggen? Jazeker, met de juiste afwerking kan dat! Trae Lyx Natural Finish is speciaal ontwikkeld om wanden te beschermen en geeft deze een ultra matte uitstraling. Houd je van ultra modern of meer landelijk? Met behulp van de juiste accessoires creëer je jouw eigen stijl.

Gestucte wand beschermen; zo doe je dat
Nadat je jouw ideale keuken hebt samengesteld en de kleur hebt gekozen voor de strak gespacte muren, wil je dat natuurlijk als nieuw houden. In dit voorbeeld is gekozen voor een warme taupe kleur op de wand. De volgende stap is de bescherming van de muur.

Is de muur net bewerkt met stucwerk, spack of een latexlaag? Laat het dan eerst goed drogen en uitharden voordat je met de afwerking begint. Om te beginnen maak je de ondergrond schoon, droog en vetvrij.

Trae Lyx Natural Finish is gebruiksklaar, maar bestaat uit twee componenten. Je kunt dit product niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van de eigenschappen verstoord wordt. De verharder moet dun en vloeibaar zijn. Daarom moet je deze voor gebruik goed schudden. Daarna voeg je hem toe aan de Trae Lyx Naturel Finish basis. Meng het geheel direct goed door elkaar. Wacht daarna circa 10 minuten en roer het nog een keer goed door. Het geheel heeft een melkachtige kleur.

Voor het aanbrengen van de Trae Lyx Natural Finish op de wand neem je een acrylkwast of een 7-9 mm microvezelroller (100 MU). Door het melkachtige uiterlijk van Trae Lyx Naturel Finish, ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken. Schrik niet, deze zullen tijdens het drogen geheel verdwijnen.

De verwerkingstijd van de Trae-Lyx Naturel Finish is zo’n 2 – 3 uur bij 20° Celsius. Bij een lagere temperatuur en/of een hogere luchtvochtigheid vertraagt de droogtijd. Voor een optimale bescherming raden we aan om twee lagen aan te brengen. Breng pas een volgende beschermingsslaag aan als de vorige laag volledig droog is.

Trae Lyx Naturel Finish voor bescherming van wanden en vloeren
Trae Lyx Naturel Finish is geschikt voor wanden, die zijn afgewerkt met latex, stucwerk, spack, enz. Het is ook geschikt als afwerking van minerale ondergronden, zoals vloeren en wanden met betonlook. Trae Lyx Naturel Finish is ook te gebruiken als afwerklaag voor vloeren en wanden in een donkere kleur. Wil je meer weten over welke je kiest voor welke afwerking, raadpleeg dan de online keuzehulp.