string(1) "p"
Profielfoto van X-Tiles
X-Tiles
De Zodeslagen 5, 4233 GK Ameide
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 17:00
zondag
Gesloten

De keukenwand als eyecatcher met handgemaakte Friese witjes

Ben je op zoek naar wandtegels voor keuken-, toilet- of badkamerwand? Zoek je wandtegels waarmee jij een droomwand kun maken? X-tiles helpt je graag verder

Friese witjes als wandtegels

Ben jij op zoek naar Friese witjes voor jouw droomwand? Deze Hollandse tegels behoren tot de klassiekers onder de wandtegels in Nederland. Ruim 400 jaar geleden werden deze tegels al in Friesland gemaakt en werden deze wandtegels vaak beschilderd met taferelen die zich in die tijd voordeden.

Tegenwoordig worden de Friese witjes vaak gebruikt als wandtegel op de keukenwand, toilet of badkamer. Het voordeel van deze tegels is dat deze bestand zijn tegen vet, vuil en vocht en daarmee een uitstekende keuze is voor elke ruimte.

Beschilderde Friese witjes

Wil jij jouw droomwand echt naar een hoger niveau tillen, dan kun je kiezen om een beschildering op de witjes te laten maken. De keuze bestaat dan uit beschilderde Friese witjes, als zijnde een afbeelding op één losse tegel die als strooitegel in het geheel kan worden geplaatst. De andere mogelijkheid is een beschilderd tableau van Friese witjes. Hierbij bestaat de afbeelding uit meerdere wandtegels en is de beschildering dus wat groter.

Het verwerken van de Hollandse wandtegels

Het plaatsen van deze wandtegels is eenvoudig. Het enige dat jij nodig hebt om jouw droomwand te realiseren, zijn de juiste materialen. Daarom heeft X-tiles alle benodigdheden om je te helpen bij het plaatsen van deze tegels.

Oorspronkelijk werden de Friese witjes vrijwel koud geplaatst. Dit betekent dat er geen ruimte voor een voeg werd gebruikt. Omdat de tegels altijd iets onregelmatig zijn in maatvoering, worden de tegels na het plaatsen gevoegd met een lichte kleurtint voeg. Op deze manier vul je de onregelmatigheden op en komt het handgemaakte karakter van de Hollandse witjes nog beter naar voren.

Waar kan ik de Friese witjes bekijken?

Spreken de afbeeldingen met onze tegels jou aan en wil je deze eens in het echt bekijken? Dat kan! Wij hebben een showroom met diverse voorbeeldpanelen met allerlei wandtegels. Je bent van harte welkom in onze showroom in Ameide (Utrecht).