Profielfoto van X-Tiles
X-Tiles
De Zodeslagen 5, 4233 GK Ameide
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Breng kleur in jouw interieur met zelliges wandtegels

Ben je op zoek naar een wandtegel die aansluit bij de rest van het interieur en wil jij een wandtegel die spreekt in kleur en uitstraling?

Handgemaakte zelliges uit Marokko

De zelliges uit Marokko worden al eeuwenlang op vrijwel dezelfde manier geproduceerd, namelijk handmatig. De handgevormde tegels worden gemaakt uit klei die uitsluitend in de omgeving van de stad Fez te vinden is. 

De klei wordt gesneden in plakken en vervolgens met een houten plank uitgesneden tot een plak klei van gewenste grootte. Deze klei moet eerst drogen voordat het voor de eerste keer in de oven gaat. Daarom worden de plakken klei gedroogd in open lucht.

Nadat de tegels de eerste keer in de oven zijn geweest, worden de tegels handmatig gedompeld in glazuur. Hierdoor ontstaan er subtiele verschillen in kleurtinten en dat maakt deze Marokkaanse wandtegels zo bijzonder. 

Oneindige mogelijkheden in kleur bij de wandtegels uit Marokko

De Marokkaanse zelliges staan bekend om hun rijke variatie aan kleurtinten. Niet een rustig witte wandtegel, maar juist een tegel met kleine verschillen in tint spreekt veel mensen aan. Het fijne van deze wandtegels is dat ze in elke denkbare kleurtint zijn te verkrijgen. Denk aan blauw, groen, roze of zelfs bronzen zelliges. Juist deze sprekende kleuren maken jouw wand tot een droomwand.

Het plaatsen van de zelliges

Deze wandtegels kun je gemakkelijk zelf plaatsen. Ben je een beetje handig en zie jij niet op om je handen vuil te maken, dan is dit een klusje voor jou. Bovendien hebben wij de juiste benodigdheden van voorstrijk, lijm en voegsel om je daarbij te helpen. Wij adviseren om de zelliges met minieme voeg te plaatsen en raden dan ook het gebruik van vulplaatjes aan van 1 a maximaal 2mm.

Marokkaanse zelliges in de showroom bekijken

Ben je benieuwd hoe deze wandtegels in het echt eruit zien? Dan ben je van harte welkom in onze showroom in Ameide (Utrecht). We hebben verschillende voorbeeldwanden met allerlei wandtegels voor je gemaakt, zodat jij een goed idee krijgt van de mogelijkheden met onze wandtegels.