string(1) "p"

Grafia speksteen

Speksteen wordt opnieuw gedefinieerd met deze nieuwe steenafwerking. Deze afwerking is een moderne natuursteen afwerking voor in een hedendaags interieur.

Speksteen wordt opnieuw gedefinieerd

Grafia is een unieke steenafwerking met hogedruk waterstralen die de zachtere componenten van het speksteen oppervlak verwijdert en zo de hardere mineralen naar voor brengt. Door de natuurlijke gelaagdheid van de speksteen resulteert deze innovatieve techniek in een ruw gelijnd oppervlak, waaruit allerhande bijzondere kristalstructuren naar voor komen. Met de juiste belichting ontstaat een fonkelend geheel dat het vuur omvat als nooi tevoren.

De Tulikivi Grafia afwerking is een moderne natuursteen design waarme de massieve speksteenkachel volledig tot haar recht komt in een hedendaags interieur. 
Warmteopslagkachels van speksteen geven lange tijd warmte af, tot wel 24 uur na een paar uur stoken.

Speksteen is een uitermate geschikt materiaal voor kachels, omdat het warmte bijzonder goed opslaat en geleidt. Het speksteenoppervlak wordt nooit gloeiend heet, wat vooral bij gezinnen met kinderen het dagelijks leven eenvoudiger maakt. Een warmteopslagkachel staat zijn warmte als gelijkmatige stralingswarmte aan de kamerruimte af, zodat de luchttemperatuur in huis overal aangenaam blijft.

De stralingswarmte van een warmteopslagkachel verwarmt behalve de mensen ook de constructie van de woning en houdt zodoende vocht en schimmel weg. Na twee uur stoken staat een warmteopslagkachel tot wel 24 uur lang warmte af. De kamerlucht blijft fris, omdat een warmteopslagkachel van speksteen de kamerlucht niet circuleert en dus ook geen stof in de kamerruimte brengt.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek één van onze verkooppunten en/of bezoek onze website.